Nu vedem palmieri nici în acest an pe străzile Timișoarei. Decizia luată de primărie

Nu vom vedea palmieri pe străzile Timișoarei nici în această vară. Primăria a decis ca cei 37 de arbori exotici cumpărați de administrația Robu să rămână în continuare în grija Universității de Agronomie.

Nicio șansă ca turiștii să admire palmieri pe străzile din centrul Timișoarei în această vară. Vă amintim faptul că 40 de palmieri au fost aduși din Olanda în Timișoara, în urmă cu câțiva ani, fiind amplasați în zona centrală a orașului. Ideea i-a aparținut fostului primar Nicolae Robu, iar în scurt timp, Timișoara a devenit cunoscută la nivel național sub numele de „Palmișoara”.

Actuala conducerea Primăriei Timișoara nu a fost de acord cu amplasarea palmierilor în centrul orașului, astfel că aceștia au rămas în serele societății Horticultura. Doar trei palmieri s-au uscat, iar restul au fost predați Universității de Agronomie, toamna trecută, cu scopul de a avea grijă de arborii exotici pe perioada sezonului rece.

1000x200 dacus 02

Iată că reprezentanții Primăriei Timișoara au decis ca în continuare Universitatea de Agronomie să se ocupe de palmieri, fiind pregătit și un proiect de hotărâre în acest sens.

Prin menținerea în custodie a acestor 37 arbori cu container, pe perioadă nedeterminată, la Universitatea de Ştiinţele Vieţii “Regele Mihai I” din Timişoara, aceștia vor putea lua măsuri benefice și în timp util pentru asigurarea cerințelor necesare vegetării în condiții optime”, scrie în proiectul de hotărâre care va fi supus votului Consiliului Local Timișoara.

publicitate si promovare online banner maxagro