Situate în imediata vecinătate a Lugojului și aparținătoare orașului de pe Timiș, localitățile Tapia și Măguri au fost neglijate de aproape toate administrațiile aflate la conducerea primăriei lugojene, mai ales în domeniul investițiilor în infrastructură și în reabilitarea imobilelor.
Conform reprezentanţilor Primăriei Lugoj, la Tapia ar trebui reabilitat căminul cultural, dar clădirea nu este intabulată din cauza faptului că hărțile cadastrale nu mai corespund cu cele topografice, iar proprietățile de acolo ale primăriei deocamdată nu pot fi intabulate.
„O să încercăm să facem cadastrul pe toată localitatea Tapia și pe Măguri, dar acest lucru va fi unul de durată. Până atunci nu avem cum să intervenim, adică nu mai putem să emitem o autorizație de construcție dacă situația juridică a unui imobil nu este clară, deci dacă nu e intabulat corect, iar acolo nu e intabulat deloc”, a declarat Claudiu Buciu, care a precizat că o situație aproape similară a fost și la Lugoj.
„La fel, când am venit aici, la Primăria Lugoj, am găsit intabulate doar 20% din străzi și nicio clădire publică, nici primăria, nicio școală, nimic. Am început și am intabulat masiv, deoarece nu poți să aplici pentru fonduri europene, să asfaltezi, să amenajezi un parc, practic, nu poți să faci nimic dacă nu ești intabulat. Noi suntem proprietari, dar nu avem documente justificative conforme, astfel încât să dovedim geometria bunului respectiv, faptul că este, indubitabil, în proprietatea municipiului Lugoj nu a statului român, pentru că sunt două entități diferite”, a concluzionat Buciu.