„Nu puteam să fac opoziție cu PSD, cu Torma! Era inacceptabil!”

baleanu

Eugen Băleanu, președintele Partidului Verde Modova Nouă, i-a reevaluat pe Adrian Torma și Ion Chisăliță!

Susținut public de social-democratul Adrian Torma în competiția reluată pentru funcția de primar al orașului de la Dunăre, Eugen Băleanu spune că totul a ținut de conjunctură, iar acum îl privește acum cu alți ochi pe primarul Chisăliță. Comparativ cu primul mandat, Ion Chisăliță și-a schimbat politica la 360 de grade. Dacă în mandatul 2008 2012 a fost aproape inabordabil, acum m-a surprins plăcut în relația cu toți consilierii, explică pe înțelesul tuturor aspectele de pe ordinea de zi chiar dacă are majoritate în plen. În special la buget mi-a plăcut cum a explicat tuturor consilierilor, care sunt tineri, fără experiență. Eu nu puteam să fac acum opoziție cu PSD, cu Torma. Era inacceptabil!”, a precizat Băleanu.

Liderul verzilor din Clisură a mai spus că relația sa cu Adrian Torma s-a încheiat imediat după numărarea voturilor, moment în care a avut certitudinea că fostul primar și PSD l-au sprijinit doar la modul declarativ: Nu mă uit peste umăr, nu pierd energie și timp ca să vorbesc despre ceea ce a fost. Torma nu a fost cu mine pe stradă, și-a făcut cărțile pe spatele meu! I-am mulțumit pentru vorbele frumoase pe care le-a spus atunci, dar probabil că nu avea voie să facă mai mult.

Băleanu subliniază încă o dată schimbările pe care le-a sesizat la Ion Chisăliță și în același l-a înțepat iar pe Adrian Torma. „În mandatul 2008-2012, Ion Chisăliță a fost greu accesibil, greu discutai cu el problemele, greu se comunica cu el. Latura asta a schimbat-o. Atitudinea nouă de deschidere încurajează oamenii de bună credință să facă politică. În ultimii ani au fost în Consiliul Local oameni care nu aveau ce să caute. Sunt foarte mulți tineri în Consiliul Local acum și eu puteam să-i umilesc pentru neștiință, așa cum a făcut-o Torma cu toți consilierii. Dar ei trebuie încurajați să facă politică.”, a comentat politicianul.