„Nu poți face autostrăzi dacă nu ai contracte. Vreau cât mai mulți kilometri de autostradă şi cale ferată în lucru”

autostrada
untitled design set 970x90 px

Ministerul Transporturilor a semnat, în primele 7 luni ale anului, contracte în valoare de aproximativ 5 miliarde de euro, spune ministrul Sorin Grindeanu. Potrivit vicepremierului, în întreg anul 2020, la minister au fost semnate contracte de 2 miliarde de euro. 

„Anul trecut au fost lansate în diverse stadii licitaţii pentru 70 km de autostradă. Anul acesta am lansat în proceduri, pentru 350 km, de cinci ori mai mult. Vreau să menţin acest ritm, pentru că nu poţi face autostrăzi dacă nu ai contracte, pentru că vreau cât mai mulţi kilometri de autostradă şi cale ferată în lucru şi vreau un front cât mai mare de lucru. Sper ca peste două săptămâni să anunţ, la Timişoara, desemnarea câştigătorului pentru tronsonul Margina – Holdea şi să putem semna primul contract de modernizare de linie ferată, pe lotul 1, Caransebeş – Lugoj, urmând ca în săptămânile următoare să semnăm şi contractele pentru loturile 2, 3 şi 4.”, a declarat Sorin Grindeanu.

Pe de altă parte, ministrul a spus că face lunar analiza tuturor șantierelor din țară.

„E dificil să fac un clasament al șantierelor cu cele mai mari probleme pentru că în general fac această analiză și în funcție de progresul lunar. Unii e posibil să fie la 50-60% din șantier, dar pot să-mi țină ceilalți 40% pentru următorii 3 ani. Sunt probleme pe centura Vest aici, pe lotul 1 de la Craiova la Pitești, sunt probleme în jurul Bucureștiului, sunt probleme pe lotul 1 din A0 pentru că ritmul nu e cel potrivit pe varianta sudică a A0 în jurul Bucureștiului. Am emis certificate negative. Sunt câteva săptămâni și vine al doilea și apoi lucrurile devin mai dificile pentru cei care nu se țin de termenele contractului. Să știți că toate aceste lucruri duc aceste companii într-o situație neplăcută pentru că nu vor mai putea participa nici la licitațiile organizate în România. Atâta timp cât există o lege o aplicăm și nu o aplicăm selectiv.”, a concluzionat ministrul.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/