„Nu o să iau PSD-ul la remorcă astăzi pentru a-l scoate și a-l depana. Trebuie să își schimbe singur roțile”

Adrian Pau nu crede că PSD Timiș va reuși performanța din 2016. Deputatul a declarat că Pro România nu va face nicio înțelegere cu filiala condusă de Alfred Simonis. 

Are PSD Timiș ceea ce trebuie pentru un nou scor record ca la alegerile din 2016? Adrian Pau este convins că nu! Deputatul Pro România declară că din echipa lui Sorin Grindeanu lipsesc colegii săi cu care a plecat la partidul lui Victor Ponta. Pau este sceptic cu privire la noua conducere a PSD Timiș, despre care spune că va sfârși învinsă ca Nicolae Ceaușescu. „La nivel local s-a dat o nouă însemnătate datei de 26 ianuarie. Pe lângă aniversarea nașterii lui Nicolae Ceaușescu, astăzi aniversăm renașterea noului PSD. Nu știu dacă vor avea aceeași soartă, dar cu certitudine cred că vor sfârși învinși ei. Spun asta pentru că au un target foarte ridicat și, având în vedere că s-a refăcut în mare parte conducerea lui Sorin Grindeanu, probabil speră să ajungă la aceleași rezultate pe care l-au avut sub conducerea lui Grindeanu. Astăzi, din acea echipă, au dispărut câteva persoane: Ursulețu, Pau, Birău. Nu cred că suntem atât de importanți ca să le creăm probleme. Am convingerea că acesta este țelul lor. Dacă vor reuși sau nu ține de noua conducere și probabil o să își asume acest lucru în ceea ce privește perioada imediat următoare.”, a declarat deputatul.

Parlamentarul spune că stânga politică ar trebui să se revigoreze în capitala Banatului pentru că echipa din 2016 este în mare parte aceeași. Totuși, Pau nu crede că vor obține scorul de la ultimul tur de alegeri locale. „Noul președinte PSD Timiș ar trebui să revigoreze stânga în Timișoara. Are exact echipa pe care a avut-o Sorin Grindeanu, cu două-trei absențe. Poate nu va ajunge unde am ajuns noi cu Sorin Grindeanu, să câștigăm alegerile destul de detașat cu 37 de procente. Ar trebui să aibă un scor bun. De obicei, cu aceeași oameni ar trebui să ai cam același rezultat sau ar trebui să te apropii de rezultatul pe care l-ai avut.”, a explicat Adrian Pau.

Adrian Pau este de părere că problemele de comunicare invocate atât de des de social-democrați sunt marele minus al partidului. Parlamentarul spune că la PSD Timiș se simte lipsa lui Lucian Ursulețu, fostul purtător de cuvânt al filialei PSD, actual membru Pro România. Ursulețu și-a anunțat demisia din partidul în care a fost membru aproape zece ani pe pagina sa de Facebook acum un an. „Probabil la comunicare este minusul lor major. Este foarte greu să îl înlocuiești pe Lucian Ursulețu. Eu mi-am dorit foarte tare și îmi doresc să continui colaborarea cu el. Este unul dintre membrii de bază ai Pro România Timiș. A venit singur în partid pentru că el, ca și mine, a avut câte ceva de spus la adresa vechii conduceri a PSD.”, a comentat liderul Pro România.

Deputatul estimează un scor mult sub cel obținut în 2016 pentru social-democrații din Timiș. La ultimul tur de alegeri locale, PSD Timiș a obținut 37% din voturi, care s-au tradus în 16 mandate la CJ și 52 de primari. Pau estimează un scor de 20% pentru PSD în județul Timiș, cu toate că speră să se înșele și să urce la 30%. „Cred că PSD-ul, fără a fi sumbru, va fi în perioada în care va pierde cei mai mulți primari pe care i-a pierdut de-a lungul istoriei. Are și de unde, niciodată nu a avut 55 de primari. Cred că acum va pierde foarte mulți din cei 55. Îmi doresc ca în Timiș să aibă 30%, dar am convingerea că o să se îndrepte spre 20%.”, a explicat Adrian Pau.

Pro România Timiș refuză să fie barca de salvare sau „remorca” PSD-ului. Adrian Pau își dorește ca partidul său să candideze fără vreo înțelegere cu filiala condusă de Alfred Simonis. Deputatul nu exclude o posibilă colaborare cu social-democrații dacă PSD reușește să se „depaneze”. „Probabil cu ce face domnul Simonis și cu ce facem noi, dacă am putea să adunăm procentele, ne vom îndrepta spre 30%. Domnul Simonis nu va beneficia de procentele noastre pentru că noi vom fi de sine stătători în alegerile următoare și vom candida singuri. Vom vedea dacă putem să facem față. Ne încercăm și noi norocul! Nu o să iau PSD-ul la remorcă astăzi pentru a-l scoate și a-l depana. Trebuie să își schimbe singur roțile, să se pornească și după aceea vom discuta. Vom vedea ce vom face în viitor”, a comentat parlamentarul.

Sorin Grindeanu le-a încurcat calculele membrilor Pro România care încercau să atragă în partid mai mulți primari pesediști nemulțumiți de conducerea filialei. Adrian Pau îl consideră pe Sorin Grindeanu un jucător politic capabil să reconstruiască PSD-ul la nivel național dacă va fi destul de rezilient. „Pro România pierde pentru că toate discuțiile care erau cu o parte din primarii nemulțumiți de vechea conducere s-au anulat odată cu apariția lui Sorin Grindeanu. Apariția lui Sorin Grindeanu a oprit exodul primarilor și către PNL. Cred că el este cel care poate revigora stânga la nivel național. Până acolo este un drum lung, anevoios și Sorin va trebui să îl parcurgă.”, a încheiat Adrian Pau.

banner 970 x 250