„Nu-l trădați pe Silviu Hurduzeu! Doar de trădare mi-e frică, de liberali, niciodată!”

mocioalca hurduzeu

Senatorul Ion Mocioalcă i-a avertizat pe cei peste 1.000 de pesediști care au participat la conferința județeană de alegeri să nu joace fals în alegerile din 2024, așa cum unii au făcut-o în urmă cu doi ani, când Romeo Dunca a câștigat președinția Consiliului Județean Caraș-Severin!

Prim-vicepreședintele PSD Caraș-Severin a anunțat că PSD vrea să repete în județ scorul istoric de la alegerile din 2016, când a obținut aproape 50 la sută din voturi. Mocioalcă are însă unele rezerve, mai ales după ce s-a întâmplat în urmă cu doi ani, când tensiunile din partid l-au lăsat pe Silviu Hurduzeu fără susținerea unora dintre social-democrați, a celor încă apropiați la vremea respectivă de Luminița Jivan. A fost unul dintre motivele pentru care a și pierdut Consiliul Județean. Astăzi, situația în PSD Caraș-Severin pare să fie alta, se vorbește din nou de o echipă unită. Numai că Mocioalcă a trăit prea multe în cariera sa politică și numai de naivitate nu poate fi bănuit. De aici și mesajul său pentru participanții la conferința de alegeri: „Silviu Hurduzeu are nevoie de prieteni! Vă rog să nu-l trădați pe Silviu Hurduzeu! Iar eu, când vă rog, de fapt dau ordine! Doar de trădare mi-e frică, de liberali, niciodată!”

Senatorul PSD a sunat deja mobilizarea pentru un 2024 cu patru rânduri de alegeri și a subliniat rolul deosebit de important pe care îl va juca Felix Borcean, primarul Caransebeșului, în succesul electoral pe care social-democrații îl urmăresc. „Ne așteaptă o perioadă grea. PNL rămâne principalul nostru adversar pe care trebuie să-l îngenunchem în alegerile din 2024. Mă bucur enorm că în partid a venit Felix Borcean, care nu a venit de dragul meu, ci de-al lui Sorin Grindeanu. Nu este suficientă lupta pe care o are cu Marcel Vela, de acum încolo trebuie să se bată și cu PNL!”, a mai spus Mocioalcă.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, mizează la rândul său pe spiritul de echipă, cel care nu s-a simțit suficient pentru Hurduzeu în 2020 pentru a câștiga un al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean. „Mi-am dat seama după câteva zile de campanie că lucrurile nu or să fie foarte simple pentru că nu prea era liniște în PSD. Erau mai mulți care nu neapărat trăgeau în aceeași direcție și lucrurile acestea s-au văzut la alegerile din 2020. Se vedeau din tot ceea ce înseamnă organizarea unei campanii. Anii dinainte de septembrie 2020 au lăsat în interiorul organizației PSD Caraș-Severin cicatrici care nu se vindecaseră în toamna anului 2020. Toate acele lucruri au dus la pierderea CJ-ului. Eu am certitudinea că de data aceasta s-a reușit să se formeze o echipă și că toată lumea va munci să ne atingem țintele pentru anul electoral 2024.”, a afirmat Grindeanu.