Nu-i de glumă cu căldura! Peste 100 de cazuri se prezintă zilnic la urgențele lugojene

stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

Zilele cu temperaturi foarte ridicate, de peste 35 de grade, au avut ca efect aglomerarea Compartimentului de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal din Lugoj.

Dr. Monica Ocnariu, medic primar, șef Compartiment Primiri Urgențe, ne-a declarat că ”avem tot timpul probleme, pentru că lumea nu știe decât să vină direct la Urgențe. Este foarte plin peste tot și în general noaptea. În mod sigur, pot să vă spun că este o creștere față de anii trecuți. Avem zilnic peste o sută de prezentări cu diverse cazuri, dar unele dintre ele ar putea fi tratate și la medicul de familie. Nu am avut cazuri grave, cum ar fi insolațiile. În schimb, am avut cazuri legate de căldura excesivă și disconfortul termic, pentru că oamenii nu înțeleg cât de periculos este consumul de alcool pe caniculă. Avem cam cinci cazuri din acestea pe zi”.

Cele mai numeroase sunt problemele legate de mâncare, care se poate altera ușor dacă nu e păstrată corespunzător: ”Avem multe cazuri de gastroenterocolite, așa că recomandarea mea este ca oamenii să aibă grijă ce mănâncă în oraș, să evite maionezele, berea și alcoolul în general, dar și apa rece”.

publicitate ziar expresb 1000x100

Sunt cazuri multe, iar personalul de la CPU este relativ limitat. Marți dimineața, pînă la ora 13, s-au prezentat 51 de pacienți, care au fost preluați de doi medici și două asistente. ”În aceste condiții, fac un apel la populație, să fie mai răbdătoare. Ieri dimineață (n.r. – marți, 25 iunie), jumătate dintre cei care s-au prezentat la urgențe au fost redirecționați. Oamenii să aibă răbdare pentru că noi, de văzut, îi vedem pe toți.

În momentul de față, personalul care deservește CPU este condus de dr. Monica Ocnariu, ajutată de doi medici și doi asistenți. După amiaza vine alt medic, iar noaptea este un singur medic cu doi asistenți.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/