Nu e păcăleală! Drumul de la Berzasca se redeschide în 1 aprilie

berzasca martie

După mai bine de două luni de la blocarea Drumului Național 57, vin și primele vești bune. Tronsonul din zona Berzasca se redeschide parțial circulației.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că, din 1 aprilie, se redeschide parțial traficul pe DN 57, zona Berzasca. Circulația va fi permisă timp de 10 minute la un interval de 30 de minute (în care se efectuează în continuare curățirea prin ranguire a versantului), doar în intervalul orar 7.00 – 20.00. Traficul va fi dirijat cu piloți care vor da drumul autovehiculelor alternativ, pe banda de circulație amenajată provizoriu. În zilele de sâmbătă și duminică, circulația rutieră va fi posibilă în același interval orar.

Pe timpul nopții, în intervalul 20.00 – 7.00, circulația va fi închisă complet!

Firma care se ocupă de punerea în siguranță a drumului anunță că deocamdată nu se poate redeschide traficul total, întrucât mai este nevoie de anumite intervenții pentru ca versantul să nu mai reprezinte un pericol.

1000x100 casa brutarului

„În perioada februarie – martie, antreprenorul lucrării de stabilizare a versantului a efectuat 9 etape de detonare cu societăți de specialitate, în urma cărora s-a desprins o cantitate semnificativă de rocă aflată în echilibru precar. În perioada următoare, se vor inventaria rocile puternic fisurate/crăpate. În paralel, se va amenaja un zid de retenție din blocurile masive de rocă prăbușite la marginea benzii de circulație amenajată și se va curăța materialul mărunt din spatele acestuia. Vor continua și lucrările de detonare cu material explozibil. Pe timpul detonărilor, traficul va fi oprit, urmând ca antreprenorul să îndepărteze materialul rezultat și să redeschidă circulația locală după același program menționat anterior. Menționăm că fenomenul de instabilitate a versantului este activ și nu sunt îndeplinite condiții pentru desfășurarea în siguranță a traficului rutier, fiind exclusă posibilitatea deschiderii circulației rutiere pe ambele benzi de circulație.”, transmit reprezentanții DRDP Timișoara.

YouTube video