Noutăți despre spitalul de campanie ridicat de MApN la Timișoara! Au început pregătirile pentru instalare

Spitalul militar de campanie va fi ridicat pe stadionul CFR din Timișoara, iar autoritățile anunță că au început deja pregătirile de instalare. Rolul sistemului modular este de a descongestiona unitățile sanitare destinate pacienților cu coronavirus.

Spitalul este alcătuit dintr-o zonă medicală cu o capacitate de 56 de locuri, dintre care patru destinate cazurilor care trebuie tratate în secții de Anestezie și Terapie Intensivă. Va cuprinde și unități de triaj, radiologie, sterilizare, laborator și o zonă de decontaminare. În locație va fi ridicată și o tabără de carantinare cu o capacitate de 120 de locuri.

Anunțul a fost făcut de viceprimarul Dan Diaconu care spune că și Primăria Timișoara se implică în procedura de instalare a spitalului. „Au început pregătirile pentru instalarea și operaționalizarea unui Sistem Modular Medical de Izolare și Tratament (SMMIT) la Timișoara de către Ministerul Apărării Naționale în incinta stadionului CFR. Sprijinim acest demers prin acordul de amplasare, racordarea la utilități și toate elementele de care va fi nevoie și care vor apărea pe parcurs. Formațiunea medicală va funcționa ca secție de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență «Dr. Victor Popescu Timișoara» pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2”, a transmis Dan Diaconu.

Primăria Timișoara are, la rândul său, un plan pregătit pentru un scenariu apocaliptic. Dacă va crește substanțial numărul de cazuri, reprezentanții administrației locale au pus pe listă Sala „Constantin Jude”, care va prelua rolul unui astfel de spital de campanie.