Noul spital Medici’s va face diferența în Timișoara. Un pilon important al sistemului medical din întreaga regiune

Noul spital Medicis din Timisoara

Medici’s, unul dintre cei mai mari furnizori privați de asistență medicală din regiune dezvoltă o comunitate, vine cu o nouă investiție pe termen lung și investește în educație și sănătate.

Spitalul MedLife Medici’s și Spitalul Clinic Județean Timiș, au fost cele două obiective medicale, unul privat și unul public, care au primit vizita anuală a AmCham și a Ambasadei SUA, având ca tematică chiar sănătatea. Pilon important al sistemului medical din întreaga regiune, Medici’s finalizează în prezent un spital multidisciplinar nou pe care îl va deschide luna viitoare., Acesta va include 10 săli de operație, ATI și săli pre-și postoperatorii, 117 paturi, un departament de imagistică performanta (CT și RMN), toate adăugându-se la facilitățile existente, o nouă investiție durabilă, de milioane de euro, , în infrastructura de sănătate din Timișoara, și atât de necesară întregii regiuni.

Au fost prezenți în vizită: ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, Cristian Nacu, senior country officer at International Finance Corporation, prof.univ.dr. Dorel Săndesc, managerul Spitalului Județean Timiș, prof.univ.dr. Octavian Crețu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Timișoara, Cristina Grigorescu, director financiar al SofMedica și Mihai Marcu, președintele MedLife.

vizita spital medicis

Vizită la noul Spital Medicis

Cu acest prilej prof. Dorel Săndesc a atras atenția că sunt lăudabile investițiile în sănătatea din Timișoara, care începe să se dezvolte cu succes acum, chiar dacă mulți ani zona de vest a fost sub-dezvoltată, din punct de vedere al infrastructurii medicale.

Timișoara este un mare centru universitar, iar investițiile puternice în sănătate pot să facă din Timișoara un important hub medical, este de părere și Mihai Marcu, președintele MedLife, care susține că „este nevoie de construirea de spitale mari și cel mai sigur este că acestea să se ridice cu finanțare în sistem public privat. Astfel, România poate deveni un hub medical în regiune.”

Investițiile în infrastructură de sănătate din Timișoara continuă, iar cei prezenți la masa rotundă, organizată la Iulius Congress Hall de către AmCham România și Primăria Timișoara, au pus focus pe această direcție de dezvoltare a orașului.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/