Noul an şcolar începe la Caransebeş cu Serbările Cetăţii

1000x100 (4)

Cu toate că fondurile alocate de la bugetul local s-au redus în acest an, Casa de Cultură din Caransebeş promite un sfârșit de săptămână incendiar, după deschiderea anului școlar. Ediția din acest an a Serbărilor Cetății se va desfășura, pentru prima dată după mulți ani, după ce elevii revin în 12 septembrie la școală, mai exact în perioada 14-18 septembrie.

Manifestările vor debuta cu o premieră cinematografică, miercuri, 14 septembrie, de la ora 19.00, a filmului „Sieranevada”, cu participarea regizorului Cristi Puiu și a actorilor Ana Ciontea și Mimi Brănescu. Pentru joi, organizatorii – Casa de Cultură și Primăria, alături de Consiliul Local Caransebeș – au pregătit iubitorilor de muzică populară autentică un spectacol aniversar „Doina Banatului – 65 de ani”, eveniment la care o să participe foști și actuali soliști ai renumitului ansamblu de cântece și dansuri populare. Ziua de vineri este dedicată muzicii folk. În Parcul de agrement Teiuș vor urca pe scenă soliști consacrați ai genului: Mircea Vintilă, Marius Bațu, Cristian Buică, Mircea Bodolan, Dan Vană, Vasile Gondoci și Adrian Ivanițchi. Spectacolul folk va începe la ora 18.00 și, tot la aceeași oră, dar sâmbătă, va avea loc un show incendiar cu Mr. X, Sean Norvis (Cat Music/Voice Media). Serbările Cetății se vor încheia duminică, 18 septembrie, cu seara marilor concerte Cover Band, JO, Nicoleta Nucă și Lora cu band-ul. Și în acest an, organizatorii au pregătit pentru caransebeșeni un spectaculos foc de artificii, care va marca închiderea Serbărilor Cetății.

Reamintim că bugetul pentru aceste manifestări a fost supus aprobării în ședința de lucru a Consiliului Local, fiind votat doar de majoritatea consiliului (10 liberali), social-democrații fiind împotriva proiectului de hotărâre, pe motiv că bugetul Casei de Cultură pentru acest eveniment este prea mare.

leader board 728 x 90 px