Noua maternitate a Timișoarei este aproape gata. Imagini cu construcția

noua maternitate din timisoara (3)

Prima maternitate care se construiește în Timișoara după Revoluție este aproape gata. Constructorul este pe ultima sută de metri cu lucrările la fațadă și instalații. În paralel, autoritățile au demarat procedurile pentru achiziția echipamentelor medicale și a mobilierului. 

Noua maternitate va purta denumirea de Clinicile de obstetrică-ginecologie și neonatologie.

„Lucrările la maternitatea nouă de la Spitalul Județean sunt aproape de finalizare, practic suntem pe ultima sută de metri cu lucrările la fațadă, la instalațiile sanitare, la terasamente, la sistematizarea pe verticală și amenajările exterioare. În ceea ce privește mobilierul medical, au fost semnate trei contracte de furnizare în valoare de 625 de milioane de lei cu TVA inclus, iar luna trecută a fost dat ordinul de începere, furnizorul având la dispoziție 60 de zile calendaristice pentru livrarea și montajul acestuia, iar pentru mobilierul nemedical a cărui valoare este de 1.300.000 lei cu TVA inclus – contractul va fi semnat în această săptămână, după scurgerea termenului de depunere a contestațiilor.”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

noua maternitate din timisoara (1)

De asemenea, în cadrul acestui proiect, Spitalul Județean are un buget de 3 milioane de euro pentru achiziționarea de echipamente medicale. Dintre acestea, echipamente în valoare de 2.347.000 euro au fost deja recepționate și sunt depozitate în containere închiriate de spital, iar pentru echipamente în valoare de 265.000 euro – contractele sunt în curs de semnare. După ce construcția clădirii va fi finalizată, urmează perioada de testări a aparaturii și instalațiilor, apoi cea de avizare.

noua maternitate din timisoara (4)

„Odată cu finalizarea acestor lucrări, vom avea clădirea în stare de funcționare, însă vor urma testările echipamentelor, vor urma punerile în funcțiune a echipamentelor medicale, testările instalațiilor și de aceea vor mai dura câteva săptămâni aceste proceduri urmând ca în paralel să trecem la partea de avizare și autorizare a întregii activități, urmând ca la final, undeva în primăvara anului viitor să se efectueze mutarea pacienților și darea în folosință a noii structuri medicale. Ceea ce este sigur deja este faptul că toate cheltuielile eligibile de pe proiect care sunt finanțate din bani europeni au fost deja solicitate și recepționate, așa că au mai rămas doar cheltuielile neeligibile și contribuția din bugetul local al județului Timiș care mai este de plătit către furnizorii de servicii, bunuri sau lucrări.”, a mai spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

noua maternitate din timisoara (2)

Noua maternitate va avea secție de fertilizare in vitro, mamograf, dispozitive anti-incendiu și anti-infecții nozocomiale și sistem inteligent de management al clădirii, necesar, spre exemplu, pentru reglarea temperaturii.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/