Nouă focare COVID-19 în județul Timiș! Mai multe spitale, aflate pe listă

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Județul Timiș a înregistrat o creștere masivă a numărului de cazuri COVID-19 în ultimele săptămâni, iar veștile proaste continuă. Direcția de Sănătate Publică a informat că, la nivel de județ, au fost depistate nouă focare epidemice, dintre care opt încă sunt active.

Pe listă se află și mai multe unități sanitare, publice și private, atât din Timișoara cât și din județ. DSP anunță că au fost luate toate măsurile, focarele sunt monitorizate în permanență cu maximă atenție pentru a preveni răspândirea infecției cu SARS-Cov-2.

Iată lista transmisă de DSP Timiș:

1. Spitalul CFR Timișoara: 9 cazuri confirmate – focar în supraveghere;

2. Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara : 15 cazuri confirmate – focar în supraveghere;

3. Spitalul de Psihiatrie Gătaia: 12 cazuri confirmate – focar în supraveghere;

4. Unitate Sanitară cu paturi în regim privat: 6 cazuri confirmate – focar în supraveghere;

5. Unitate procesare carne: 142 de cazuri confirmate din 1364 – focar în supraveghere;

6. Unitate economică: 3 cazuri confirmate – focar în supraveghere;

7. Comunitate sat/comună – 11 cazuri confirmate – focar în supraveghere;

8. Zona Făget: 47 de cazuri confirmate și un număr mare de contacți apropiați;

9. Focarul de infecție declarat în cazul unui obiectiv economic a fost închis, dar a rămas în continuare în monitorizarea DSPJ Timiș.

Cel mai mare focar este cel de la Smithfield, cu peste 140 de cazuri, iar în zona Făget, oraș intrat duminică în carantină, au fost depistate pozitiv opt cadre medicale. Autoritățile transmit că au luat măsuri punctuale precum: reinstruirea personalului medical în ceea ce privește purtarea echipamentelor de protecție, întreruperea activității secției pentru efectuarea curățeniei și dezinfecției și continuarea activităților doar pentru consultații de urgență cu personalul negativ și care nu a fost în tură cu cel depistat pozitiv.

De asemenea, contacții apropiați au fost informați cu privire la măsurile de profilaxie și control, iar personalul a fost instruit astfel încât să fie respectate măsurile elaborate de Ministerul Sănătății privind supravegherea infecției cu SARS-Cov-2.

La nivelul județului Timiș au fost înregistrate, până la ultima raportate, aproape 1000 de cazuri de coronavirus. În ceea ce privește paturile, în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din județ sunt ocupate 16, din totalul de 35. Potrivit reprezentanților DSP, în județ sunt 237 de paturi destinate bolnavilor COVID, dintre care 139 sunt ocupate.