Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a realizat o vizită pe șantierul noii clădiri a Clinicii de Balneologie și a solicitat constructorului să accelereze ritmul investiției.
Investiția Primăriei Timișoara la noul corp de clădire pentru Clinica de Balneologie, realizată în proporție de 85%, avansează cu lucrări la bazinul cu apă termală, lucrări la instalații și finisaje interioare. Viceprimarul Ruben Lațcău a efectuat o vizită pe șantier pentru a se asigura că lucrările sunt la standarde, dar și pentru a solicita constructorului să accelereze ritmul investiției.
„Am investit masiv în noua clădire Balneo, o clinică unde s-au tratat mii și de oameni, în special vârstnici, iar dorința noastră este ca tratamentele să fie asigurate cât mai repede în condiții moderne. Din 2008 bazinul cu apă termală nu mai era folosit aici, iar parte a proiectului este și un nou bazin, pentru că nu toată lumea își permite să meargă în stațiuni pentru a scăpa de dureri. Acum este etapa finisajelor la bazin dar este nevoie ca executantul să grăbească pasul lucrărilor la tot obiectivul și să le încheie în această toamnă”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.
Cu un bazin cu apă termală, patru băi galvanice, 14 săli de tratament și cinci cabinete de consultații, noul corp al Clinicii de Balneologie va oferi condiții moderne de tratament. Până în prezent, au fost finalizate lucrările la structura de rezistență și de compartimentare, au fost montate elementele de tâmplărie interioară și exterioară, lifturile, termosistemul, echipamentele tehnologice (parțial) dar și alte elemente, precum balustradele de protecție sau tarketul. În prezent, constructorul execută mai multe lucrări: finisaje la bazinul pentru recuperare, finisaje interioare, finisaje la vestiare, montare uși și lucrări la instalații termice și electrice.
„Noul corp ridicat de Primăria Timișoara va avea asigurată legătură cu vechea clădire a Clinicii, astfel că pacienții nu vor fi nevoiți să iasă afară între proceduri. În plus, pentru că tratamentele implică un nivel ridicat de umiditate, municipalitatea a prevăzut o centrală de tratare a aerului. Aceasta va recircula aerul din cele două clădiri, va păstra un nivel de umiditate redus în special în zona bazinului și a băilor galvanice și va purifica și steriliza aerul. Totodată, la intrare/ieșire vor exista perdele de aer pentru a menține temperatura interioară la 20°C-24°C”, a informat Primăria Timișoara.
Investiția Primăriei Timișoara la Clinica de Balneologie se ridică la aproape 24 milioane de lei, fonduri prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.