Regulament nou pentru comerțul stradal, la Timișoara. Baloanele și suvenirurile se pot vinde doar în parcuri

Gata cu haosul de pe străzile Timișoarei. Reprezentanții primăriei au pregătit un nou regulament pentru comerțul stradal care prevede, printre altele, modele noi pentru chioșcuri și un stil unitar pentru mobilierul de la standurile cu flori, fructe, legume sau ziare. De asemenea, se mai pot vinde baloane și suveniruri doar în parcuri.

Primăria Timișoara anunță că a pregătit un nou regulament pentru comerțul stradal, astfel că vor fi impuse condiții unitare pentru toți comercianții.

Am publicat un regulament care să aducă claritate pentru comercianții stradali din Timișoara și să pregătească orașul pentru a fi demn de titlul de capitală ca aspect vizual. Dorim să oprim situațiile în care unele biciclete devin tonete și unele rulote devin structuri permanente pe spațiul public. Vom propune, de asemenea, modele noi pentru chioșcurile din oraș și pentru mobilierul de la standurile cu flori, fructe, legume, ziare, etc. Vrem să aducem un stil unitar pentru mobilierul stradal, inclusiv pentru comercianții timișoreni. Am eliminat ambiguitățile care permiteau decizii arbitrare de acordare a avizelor/acordurilor. Fiecare comerciant va putea să știe ce acte trebuie să aducă și care sunt condițiile ca să poată opera. Avem în plan chiar să facem câteva sesiuni de informare cu departamentul de avizare din primărie pentru a le răspunde întrebărilor. Acest regulament nou va putea fi consultat de fiecare dintre cei care fac comerț stradal. Vom anunța, în cursul acestei săptămâni, și o dezbatere publică pe acest subiect”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Potrivit Primăriei Timișoara, printre altele, vor fi reglementate și automatele care au fost montate ilegal și deservesc zone publice. Astfel, acestea vor fi permise doar pe baza documentației de urbanism, pentru a preveni situațiile în care au fost montate în număr extrem de ridicat sau abuziv. De asemenea, vehiculele și rulotele vor fi tratate ca mijloace ambulante, așa că nu va mai fi permisă transformarea lor în structuri semi-permanente.

Totodată, chioșcurile vor putea avea o suprafață de cel mult 15 mp și vor necesita obținerea unei autorizații de construire într-un termen maxim de șase luni de la câștigarea amplasamentului la licitație. Tonetele și pupitrele vor putea avea o suprafață maximă de 12 mp și vor necesita obținerea avizului pentru locație într-un termen de cel mult trei luni de la câștigarea amplasamentului la licitație. Autorizația de construire nu este necesară pentru tonete și pupitre care nu au fundație și se racordează doar la electricitate. Dacă termenele nu sunt respectate, amplasamentele vor fi scoase din nou la licitație publică.

De asemenea, Primăria Timișoara vrea ca activitățile de tip face painting sau vânzarea de baloane și suveniruri să se poată realiza doar în parcuri și propune interzicerea în zonele istorice protejate ale orașului a mobilierului stradal inestetic și care este în neconcordanță cu aspectul istoric al clădirilor.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/