UPDATE Notele finale de la BAC!

Astăzi este ziua în care Bacalaureatul de vară se încheie cu totul. Rezultatele contestațiilor au fost afișate.

UPDATE ora 12:00:  În urma contestațiilor, procentul elevilor care au trecut Bacalaureatul a crescut cu 1,06%. Acum, după afișarea rezultatelor finale, în județul Caraș-Severin există un procent de 31,29% elevi care au promovat examenul, spre deosebire de procentul 30,25% în urma rezultatelor parțiale de duminică.

Majoritatea contestațiilor admise se referă la elevii deja promovați care au dorit mărirea notelor la anumite discipline. În urma contestațiilor au mai promovat 29 elevi. O parte din elevii admiși la contestații au fost promovați la toate probele cu minim 5.00, însă nu au obținut media generală finală de minim 6.00”, explică Ion Chiosa, vicepreședintele Comisiei Județene de Bacalaureat Caraș-Severin.

Lucrările reevaluate, în număr de 579, au ajuns la corectat în județul Mehedinți. Dintre acestea, 120 au obținut cel puțin 0,5 puncte în plus, iar la 32 dintre ele nota a fost scăzută cu 0,5 puncte.

 

Azi noapte, cei aproape 600 de elevi cărășeni care și-au depus contestația cu privire la nota primită în urma evaluării lucrărilor scrise, au stat până după ora 12 noaptea, oră la care notele lor finale au fost afișate pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării.

Astfel, rezultatele lucrărilor reevaluate în centre de evaluare din alte județe, în perioada 11-12 iulie, pot fi găsite pe site-ul edu.ro. AICI apar atât rezultatele finale ale contestațiilor cât și rezultatele parțiale, obținute de elevi înainte să își conteste nota.