Noi „terapii” pentru resuscitarea combinatului de pe Valea Bistrei. Șomerii stau cu sufletul la gură!

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Sute de oțelari fără loc de muncă își numără ultimele zile de șomaj până să rămână cu adevărat cu buzunarele goale. Cum speranța moare ultima, combinatul Ductil Steel, în moarte clinică de o bună bucată de timp, pare că încă mai are puterea de a trezi interesul investitorilor.

Zvonuri despre o resuscitare a societății pe spatele căreia trăia aproape toată Valea Bistrei există de mai bine de un an, dar, cu toate eforturile depuse de autoritățile locale, șansele de redeschidere s-au stins de fiecare dată prematur. Puținii investitori care s-au arătat interesați de a se implica în salvarea combinatului nu au putut fi convinși să-și concretizeze planurile.

Astfel, cei care au rămas de mai bine de un an fără un loc de muncă se tem că după ce nu vor mai primi nici măcar șomaj vor rămâne efectiv pe drumuri.

Chiar dacă viitorul combinatului nu pare prea roz, există totuși o speranță de redeschidere venită tocmai din Turcia. Autoritățile locale au confirmat că există un potențial investitor care ar putea aduce locuri de muncă pe Valea Bistrei.

1000x100 (3)

„Din ultima discuție pe care am avut-o cu cei din conducerea Mechel, am înțeles că ar fi interesată o societate din Turcia să cumpere combinatul. Momentan totul este doar la nivelul de negocieri în ceea ce privește prețul pe care îl pot oferi”, a explicat primarul Luca Mălăiescu.

Această licărire de speranță pentru ceea ce a fost cândva un pol important al economiei locale nu poate decât să-i bucure pe șomerii de pe Valea Bistrei care au muncit o viață întreagă în acest domeniu. Autoritățile locale speră și ele ca totul să se concretizeze spre binele comunității locale.

„Sperăm să se concretizeze și să revină la viață combinatul pentru că ne-ar ajuta din toate punctele de vedere. Dacă doamnele din Oțelu Roșu care sunt plecate în străinătate nu se mai întorc pentru o mie de lei pe lună, pentru bărbații care au rămas din cadrul combinatului în șomaj este foarte greu să se reprofileze. Repunerea combinatului pe picioare înseamnă foarte mult pentru această zonă”, a mai menționat edilul-șef Luca Mălăiescu.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/