Noi săli de clasă pentru o școală supraaglomerată din Timișoara

generala 30

Școala Generală Nr. 30, una dintre cele mai supraaglomerate unități de învățământ din Timișoara, va beneficia de noi săli de clasă. Lucrările de construire a celor două clădiri au ajuns la jumătate.

Primăria Timișoara vine cu vești de pe șantierul pentru extinderea Școlii Generale Nr. 30. Începute în anul 2022, lucrările de construire a două noi clădiri la unitatea de învățământ din zona Soarelui au ajuns la jumătate. La finalul lucrărilor, capacitatea școlii va crește cu peste 500 de elevi.

În cadrul contractului există două tipuri de lucrări: cele de modernizare ale celor 3 corpuri de clădire existente și cele de construire a două corpuri noi de clădire, corpurile D și E. Cele două noi corpuri de clădire au fost ridicate, urmează să fie finisate și să fie aplicate termosistemele pe fațade. Noile clădiri au o suprafață totală construită de 3.255 mp, astfel că se vor obține în plus 6 săli de clasă și spațiile funcționale necesare la corpul D și 10 săli de clasă și spațiile funcționale necesare la corpul E. Noile construcții vor oferi condiții mai bune pentru circa 100 de cadre didactice și personal nedidactic și pentru peste 2.000 de elevi, care vor fi repartizați astfel: în corpul A – 592 elevi, în corpul B – 881 elevi, în corpul D- 240 elevi, în corpul E- 300 elevi. Pentru corpul C numărul de locuri este: 50 la bazinul de înot, 70 la sala de sport, 200 la sala multifuncţională”, a informat Primăria Timișoara.

1000x100 casa brutarului

Lucrările sunt realizate de SC TT&CO Solaria Grup SRL, lider de asociere, și SC Euras SRL, asociat, iar valoarea contractului se ridică la aproape 25 milioane lei, cu TVA inclus. Lucrările ar trebui finalizate până la începutul anului viitor. Proiectul este co-finanțat cu bani europeni, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Școala Generală Nr. 30 este una dintre cele mai supraaglomerate unități de învățământ din Timișoara. De altfel, din cauza lipsei spațiului, unii elevi înscriși la această școală învață în containere.