Noi promisiuni guvernamentale! Baze sportive moderne în Caraș-Severin

Deși nu a avut nicio discuție cu deputatul Luminița Jivan, președinta PSD Caraș-Severin, primarul municipiului Caransebeș se bucură de inițiativa guvernamentală, astfel ca și la Caransebeș să se amenajeze o bază sportivă.

Edilul municipiului propune ca locație stadionul din Balta Sărată, considerând că se pretează ca dimensiuni la amenajarea unei astfel de locații.

„Baza sportivă ar cuprinde două terenuri de fotbal, cu fonduri de la Guvern prin Compania Națională de Investiții. Am înțeles că sunt 7 baze sportive la nivel județean, printre care cele două municipii, Reșița și Caransebeș. Deci vechiul teren de fotbal de la Balta va deveni un teren sintetic cu vestiare, tribună cu 500 de locuri și va mai fi unul un pic mai mic. Acolo își va putea desfășura activitatea echipa de fotbal Viitorul Caransebeș sau pentru antrenamente. Să sperăm că se va realiza”, a declarat primarul Felix Borcean.

Menționăm că deputatul Luminița Jivan anunța pe pagina sa de Facebook că vicepremierul Vasile Daniel Suciu a declarat că va promova o nouă inițiativă pentru a finanța construirea a 400 de baze sportive amplasate în toate județele, iar ca urmare, memorandumul a fost și aprobat. Astfel, Guvernul și-a luat angajamentul, prin MDRAP, CNI și FRF, ca 400 de baze sportive să fie construite și date în funcțiune. În plus, aceste baze vor trebuie să respecte și cerințele UEFA.

Din cele 400 de baze, următoarele se vor regăsi în Caraș-Severin: Caransebeș – bază mare, Oravița – o bază mare și o bază mică, Prigor – o bază mică, Reșița – o bază mare și o bază mică, Moldova Nouă – o bază mare. Bazele mari vor cuprinde un teren de fotbal mare și două de minifotbal și, de asemenea, vor fi prevăzute și cu clădiri de vestiare, administrative și parcări. Bazele mari au fost selectate de FRF. Bazele mici vor avea un teren de fotbal sintetic și vor fi făcute în mod special pentru instituții de învățământ, iar acestea au fost selectate de MEN. Bazele sportive au fost alese pe baza criteriilor aferente cluburilor cu activitate sportivă, în alegerea locațiilor acestor baze fiind implicată activ și Federația Română de Fotbal.