Noi motive pentru a vizita grădina zoologică din Reșița! Ce „surprize vii” vă așteaptă?

Lucrurile la grădina zoologică din Reșița merg mai bine ca oricând. Dovadă stau chiar „locatarii”, cei care se bucură de confort și atenție din partea îngrijitorilor. Drept dovadă, unele familii s-au mărit recent, spre fericirea vizitatorilor.

Fără îndoială, aspectul Grădinii Zoologice „prof. Ioan Crișan” din Reșița s-a schimbat semnificativ în bine în ultimii ani. Atât la capitolul curățenie și organizare, cât și în ceea ce privește exemplarele găzduite, iubitorii de animale și de plimbări în aer liber au toate motivele să treacă pe la zoo.

Recent, alte 3 „bucurii” și-au făcut apariția în grădina zoologică din Reșița. Prima dintre ele este un pui de zimbru (al treilea născut aici, în captivitate, după cei din august 2016 și octombrie 2017). De data aceasta, este vorba despre o femelă – Romina. „Din nou, specia de zimbru din Grădina Zoologică «prof. Ioan Crișan» ne-a făcut o bucurie, ne-a adus pe lume o femelă perfect sănătoasă. A trecut și perioada de grație, ca să spun așa, a și ieșit afară cu celelalte exemplare, se simte bine, a început să ia în greutate. Femela mamă o ocrotește cât poate. Suntem bucuroși.”, mărturisește Gabriel Stănucă, șef serviciu.

Și o altă familie din grădina zoologică reșițeană s-a mărit recent, de această dată, cu doi! „Cerbul lopătar alb a adus pe lume doi pui albi foarte frumoși, iar pentru iubitorii de animale și de grădină zoologică recomandarea mea este să ne treceți pragul pentru că aveți ce să vedeți. Vă puteți liniști, odihni și încărca pozitiv cu natura și animalele de aici.”, mai spune Gabriel Stănucă.

Invitația este onorată de sute de vizitatori din diverse județe în fiecare weekend, semn că cele 50 de specii, totalizând circa 370 de animale, printre care leul, tigrul, jaguarul sau măgarul alb de Baroc, stârnesc curiozitatea și câștigă simpatii.