Noi lucrări la sensurile giratorii din Giroc, de săptămâna viitoare

sensuri giratorii provizorii la giroc, langa timisoara. foto captura digi24

Săptămâna viitoare încep noi lucrări la sensurile giratorii de la Giroc, promit autoritățile județene. CJ Timiș are un nou proiect tehnic pentru configurația intersecțiilor. Social-democrații cer dezbaterea acestuia, înainte de aprobare, cu comunitatea locală. 

Consilierii județeni au adoptat astăzi un proiect de hotărâre prin care au trecut mai multe terenuri din domeniul public al comunei Giroc în cel al județului Timiș. Este vorba despre terenurile necesare extinderii girațiilor pe drumul principal din comună, la intersecțiile cu bulevardul Aviației, Soarelui, strada Jupiter și strada Neptun.

Pasul era necesar pentru ca de săptămâna viitoare să înceapă lucrările de reconfigurare a acestor sensuri. Potrivit autorităților județene, până la 1 noiembrie, totul ar trebui să fie gata.

„Sensurile giratorii nu se desființează, se relocă. Tot în zona aceea se relocă, sensurile se duc mai spre linia mediană, că acum sunt puțin lateral. Sperăm că de săptămâna viitoare am putea începe lucrările acolo. Asta înseamnă o săptămână de execuție.”, a declarat Cristian Mincă, director executiv al Direcției de drumuri și transporturi din CJT.

Noua soluție găsită pentru decongestionarea traficului în zonă și pentru siguranța tuturor participanților la trafic, soluție care se dorește a fi definitivă, este rămânerea momentan doar cu două sensuri giratorii definitive. Pe viitor, alte două urmează să fie construite.

„E o problemă pe care noi o vom rezolva, cei de la poliția județeană, ținând cont de accidentele care se întâmplau săptămânal pe acest drum județean nu ne-a lăsat să avem cele două benzi pe sens în dreptul acestor sensuri giratorii provizorii și de aceea acele gâtuiri în dreptul lor. Dar făcând aceste lărgiri și creând sensurile giratorii pe două benzi vom putea să rezolvăm în cele două puncte aceste probleme imediat, iar pe zona sensurilor giratorii unde avem în lucru proiectul tehnic pentru execuția lor definitivă, acolo vom lăsa circulația cum a fost anterior, eliminând acei stâlpișori care blochează un sens de circulație.”, a spus Alin Nica, președintele CJT, în plenul Consiliului Județean Timiș.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Cele două sensuri giratorii definitive de pe Calea Timișoarei vor fi amenajate la intersecția cu străzile Jupiter și Soarelui. Reconfigurată ar urma să fie și circulația înainte de trecerea peste linia de cale ferată, în fața supermarketului Lidl.

Consilierii județeni de la PSD au cerut ca înaintea de aprobarea în plen a proiectului tehnic al sensurilor giratorii definitive, documentul să fie dezbătut cu comunitatea locală.

„Aș vrea să vedem proiectul tehnic, să vedem cum se reorganizează intersecțiile, cu scopul de a discuta și cu comunitatea locală din Giroc, să le prezentăm noua viziune pe care o avem pe zona respectivă.”, a spus Alexandru Iovescu, liderul consilierilor județeni de la PSD.

Șoseaua aceasta este una cu privire la care Serviciul Rutier al Poliției Timiș a atras atenția în repetate rânduri cu privire la faptul că au loc multe accidente, multe dintre ele grave, așa că se impune realizarea într-un timp cât mai scurt a lucrărilor necesare.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/