Noi idei „marca” Robu, în detrimentul chioșcurilor: „Noi nu suntem în situația New Yorkului”

Primarul Nicolae Robu vrea să amenajeze platoul din fața fostului restaurant Sinaia din piața Alexandru Mocioni. Idee foarte constructivă, doar că edilul a „dezvoltat” proiectul și spune că vrea să scape și de chioșcurile de mâncare din oraș. Într-un mod plastic și mai degrabă hilar, Robu a început să compare capitala Banatului cu New Yorkul și a spus că nu îi place Manhattanul.

Edilul e deranjat că lângă stația de tramvai există un chioșc al unei cunoscute francize de pogăcele din România. „De acolo vom face să dispară chioșcurile. Noi trebuie numai excepțional să avem chioșcuri. Noi nu suntem în situația New Yorkului, să avem milioane de oameni și o ofertă de hrană pe stradă. Acolo la tot pasul găsești hot-dog. Am fost în Manhattan și nu mi-a plăcut. Noi suntem în situația în care putem pretinde ca acest comerț să se facă în locuri amenajate frumos, nu în sistem provizoriu, chioșcurile le putem avea ocazional și numai unde există un argument”, a precizat, foarte convins de ce spune, primarul.

Revenind la amenajarea platoului, Robu spune că acolo se va aduce mobilier urban, poate o statuie și eventual o fântână. „Vom face ca oamenii să se simtă bine, să își petreacă timpul liber. Trebuie să punem în evidență clădirea din spate”, a mai spus primarul.  Deocamdată, proiectul de amenajare a platoului din fața unui actual magazin Profi nu e realizat.