Noi filtre de poluare pentru TMK Reșița!

Deși poluarea din ultima perioadă nu a mai fost în proporții atât de mari ca în anii precedenți, totuși TMK Reșița, prin activitatea desfășurată, produce emisii de gaze destul de pronunțate.

Din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă, instalația de desprăfuire a uzinei TMK Reșița nu funcționează decât la o capacitate de 85% din total pentru ca motoarele să nu se supraîncălzească. De aceea, orașul este din nou prăfuit la fiecare emisie de gaze.

În acest caz, Primăria Municipiului Reșița a făcut sesizări care au condus la creșterea bugetului de investiții pentru reînoirea și modernizarea instalației de desprăfuire. Astfel, Grupul TMK din Moscova va susține financiar lucrările ce vor începe în 20 august și până în 25 septembrie 2012, lucrări ce vor include  și îmbunătățirea structurii de rezistență a halei, ca să facă față noii hote de captare.

Problemele cu poluarea produsă acum de TMK și înainte de CSR, sunt cât se poate de vechi. În urmă cu câțiva ani, elevii de la Liceul Teoretic Diaconovici-Tietz din Reșița, primii vizați în poluarea produsă de combinat din cauza amplasării lângă acesta, au organizat un marș al tăcerii, cu pancarde și măști sterile la gură. Marș care a avut un mic răsunet atât în presa locală cât și la nivelul administrației locale de atunci.