Noi discuții despre extinderea rețelei de gaze naturale în Caraș-Severin

Primarii mai multor localități din județ și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin s-au întâlnit astăzi la sediul Palatului Administrativ, în cadrul unei ședințe de lucru convocată de primarul comunei Cornereva, Nicolae Novăcescu, președinte al ADI BANAT-GAZ.

Întâlnirea a avut drept scop stabilirea pașilor de urmat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară BANAT-GAZ, constituită la nivelul a 18 primării din județ, în vederea accesării fondurilor necesare extinderii rețelei de gaz în județ. Discuțiile au vizat necesitatea unor studii de fezabilitate, dar și aspecte ce țin de estimările de consum de gaze naturale.

Într-o primă etapă, primăriile vor face o evaluare pe fiecare localitate în parte, astfel încât să fie cunoscută situația consumatorilor din zona respectivă, iar documentația va fi transmisă către Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale „TRANSGAZ” S.A.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

După ce săptămâna trecută a fost prezent la întâlnirea ADI Valea Carașului – Valea Almăjului – Clisura Dunării, ce a avut loc la Oravița, președintele CJ, Silviu Hurduzeu, a declarat: „Extinderea magistralei de gaze naturale este șansa de dezvoltare a unităților administrativ-teritoriale din județ. Dacă vom fi invitați, voi susține în fața colegilor mei, consilieri județeni, propunerea ca și Consiliul Județean Caraș-Severin să facă parte din cele două asociații de dezvoltare intercomunitară”.

Din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară BANAT-GAZ fac parte primăriile următoarelor localități: Băile Herculane, Armeniș, Bolvașnița, Bozovici, Buchin, Brebu Nou, Bucoșnița, Cornea, Cornereva, Iablanița, Lăpușnicel, Mehadia, Mehadica, Prigor, Slatina-Timiș, Teregova, Topleț și Turnu Ruieni.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/