Noi cursuri de calificare pentru fermierii și agricultorii cărășeni

tineri fermieri

Direcția Județeană Agricolă Caraș-Severin anunță deschiderea unei noi sesiuni de înscrieri pentru cursurile profesionale destinate fermierilor și viitorilor fermieri.

Cursurile de calificare se adresează persoanelor care efectuează lucrări agricole, celor care doresc să desfășoare activități profesionale în ferme din țară sau străinătate, precum și celor care accesează fonduri europene prin Programul Național Strategic 2023-2027 și au nevoie de cunoștințe temeinice în domeniu.

Durata cursurilor este de 360 de ore, sunt autorizate de către Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulților Caraș-Severin și sunt recunoscute în toate țările Uniunii Europene, iar taxa este de 620 lei, conf. Ordinului MADR nr. 284/14.10.2021 privind cuantumul tarifelor pentru serviciile specifice care constituie venituri proprii ale Direcției Județene Agricole Caraș-Severin.

Pentru cea de-a doua sesiune de înscrieri din acest an, fermierii pot opta pentru următoarele cursuri: lucrător în cultura plantelor, lucrător în creșterea animalelor, pomicultor și apicultor. Termenul limită pentru înscrieri este 16 iunie, iar acestea se fac la sediul DAJ Caraș-Severin, situat în Piața Republicii nr.28 din Reșița.

Reprezentanții DAJ Caraș-Severin precizează și care sunt documentele necesare pentru înscriere:

– Copie carte de identitate (C.I.) sau buletin de identitate (B.I.);

– Copie certificat de naștere;

– Copie diplomă de studii sau adeverință de studii (minim 8 clase);

– Copie certificat de căsătorie (numai pentru doamne);

Relații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0255212363, int.16, persoană de contact – Eva Raescu, consilier superior în cadrul DAJ Caraș-Severin.