Noi clase și o sală de sport cu tribună la o școală din Timișoara, cu bani europeni

Investiție importantă la o unitate de învățământ din zona Șagului din Timișoara. Cu bani europeni, la Școala Gimnazială Nr. 13 va fi realizat un nou corp de clădire, care va găzdui mai multe săli de clasă, dar și o sală de sport cu tribună și grupuri sanitare.

Pas important făcut de Primăria Timișoara în vederea extinderii unei unități de învățământ din zona Șagului. Reprezentanții instituției anunță că au semnat contractul de execuție pentru construirea unui nou corp de clădire cu etaj la Școala Gimnazială Nr. 13, situată pe str. Musicescu, nr. 14. Investiția în noua clădire se ridică la aproape 650.000 euro, cu TVA inclus, finanțarea provenind din fonduri europene nerambursabile.

Potrivit Primăriei Timișoara, la parter vor fi construite trei săli de clasă și o sală de sport cu suprafața de 164 mp. Tot la parter vor fi amenajate grupuri sanitare și va fi instalată o centrală pentru detecția incendiilor. De asemenea, la etaj vor fi amenajate alte patru noi săli de clasă, o tribună și grupuri sanitare.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Anul acesta am alocat un buget record pentru Educație. Peste 123 de milioane de lei vor fi investiți în proiecte aflate deja în lucru, dar și în proiecte noi, cum este și acest nou corp de clădire de la Școala Gimnazială nr. 13. Infrastructura educațională, din păcate, încă are mult de recuperat până vom ajunge la un nivel acceptabil pentru un oraș cu pretenții ca Timișoara, dar, profitând la maximum de fondurile europene și naționale puse la dispoziție, vom reuși să recuperăm decalajul produs de anii în care grădinițele, școlile și liceele din oraș nu au beneficiat de investițiile pe care le meritau”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Lucrările ar trebui finalizate în cel mult doi ani. În acest moment, la Școala Gimnazială Nr. 13 sunt înscriși peste 600 de copii.

banner 970 x 250