Noi accidente pe Muntele Mic, soldate, din fericire cu vătămări ușoare

Salvatorii montani au intervenit de urgență în acordarea ajutorului pentru doi timișoreni care s-au accidentat pe Muntele Mic, unul dintre ei fiind minor.

Deși nu a fost foarte mare aglomerație astăzi pe pârtiile de pe Muntele Mic, s-au înregistrat două accidente, cel mai probabil din cauza cunoștințelor reduse despre schi a celor doi accidentați: un băiat de 12 ani și un bărbat de 27, ambii cu domiciliul în Timișoara.

Salvamontiștii din cadrul Formației Muntele Mic au intervenit prima data pe pârtia Borlova, unde un copil de 12 ani a fost lovit la spate de teleschi în dreptul stâlpului al treilea. La scurt timp salvatorii montani i-au acordat unui schior de 27 de ani, primele îngrijiri. Tânărul a căzut pe pârtia Vâlsanu și s-a lovit la piciorul stâng.

leader board 728 x 90 px

După îngrijirile medicale cei doi accidentați au fost transportați de pe pârtii până la ambulanță, care din acest sezon de iarnă este permanent pe Muntele Mic, la sfârșit de săptămână, după cum ne-a precizat șeful Serviciului Salvamont Caraș-Severin, Ion (Nuțu) Nistor.

Din fericire cei doi accidentați au tras mai mult o sperietură, pentru că după investigații la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș a reieșit că nu au suferit fracturi, astfel că nu a fost nevoie de internare.