Noaptea Muzeelor 2017? De patru ori mai mulţi vizitatori faţă de anul trecut!

mbmr 1000x100

Mediatizarea evenimentului „Noaptea Europeană a Muzeelor” în școlile din municipiul Caransebeș a făcut ca, faţă de anul trecut, instituția să-şi cvadubleze numărul vizitatorilor, pe parcursul nopții de sâmbătă, 20 mai.

Potrivit directorului Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din municipiul de pe Timiș și Sebeș, Adrian Ardeț, instituția a înregistrat un număr record de participanți din rândul elevilor la această manifestare culturală de mare amploare.

„Anul acesta s-a realizat un circuit expozițional, care a cuprins vizitarea expozițiilor temporare, printre care expoziția omagială dedicată Generalul Ioan Dragalina la 100 de ani, expoziţia de pictură naivă aparținând pictorului Mihai Vintilă, apoi Radu Florescu (viața și activitatea), dar și expoziția de arheologie «Noi descoperiri arheologice la Tibiscum și Balta Sarată», «Granița Bănățeană, trecut și prezent», «Expoziția de etnografie Etnos – românesc în Munții Banatului», toate amenajate în incinta muzeului caransebeșean. Am pus la dispoziție și Rezervația Arheologică Tibiscum din Jupa, dar și Muzeul Memorialul Daicoviciu din comuna Constantin Daicoviciu, în care au fost prezentate obiecte personale ale familiei Daicoviciu și câteva descoperiri arheologice din Banatul de Munte. Prin urmare, în intervalul orar 18.00 (20 mai 2017) – 02.00 (21 mai 2017), cei interesaţi au putut vizita expoziţii ce conturează istoria Banatului Montan”, ne-a declarat dr. Adrian Ardeț, directorul muzeului caransebeșean, care a precizat că au fost tăiate bilete, doar pentru evidența muzeului, la puțin peste 1000 de participanți, număr record, în condiţiile în care anul trecut fuseseră 250 de vizitatori.

Muzeul TM

Noutatea acestei ediții a fost conferită de prezența pe scena din curtea interioară a Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş a unei echipe de actori din cadrul Teatrului de Vest din Reșița, care a susținut un spectacol de magie și iluzionism pentru copii, în regia lui Dan Mirea.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/