Ninsori abundente și viscol! Autoritățile din Caraș-Severin, în stare de alertă!

La mijloc de primăvară, vremea ține să ne surprindă. Din păcate, nu cu vești bune! Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, care vizează inclusiv județul Caraș-Severin.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu, valabil și în județul Caraș-Severin. Atenționarea intră în vigoare miercuri dimineață, la ora 9.00 și rămâne în vigoare până la ora 18.00. În intervalul menționat, în zona înaltă a Munţilor Banatului va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu peste 80-100 km/h, viscolind puternic zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m. După ora 18.00, până vineri, la ora 6.00, județul Caraș-Severin rămâne sub cod galben de precipitații abundente, ninsori și intensificări ale vântului.

În acest context, autoritățile din Caraș-Severin anunță că sunt pregătite să intervină. „Personalul și tehnica de intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Semenic» al județului Caraș-Severin sunt pregătite să intervină în sprijinul autorităților publice locale și populației. Situația fenomenelor meteorologice va fi monitorizată permanent prin dispeceratul inspectoratului, iar în funcție de evoluția acestora și de eventualele situații de urgență create, se vor suplimenta forțele cu personal și tehnică din cadrul inspectoratelor județene pentru situații de urgență ale județelor limitrofe care nu se află sub incidența codurilor. S-au luat măsuri de informare a primăriilor din județ asupra situației meteorologice din perioada următoare, la sediul acestora urmând a se institui serviciul de permanență”, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin.

Cei care doresc să se îndrepte, în această perioadă, spre zona montană vizată de codul portocaliu și nu pot anula deplasarea sunt sfătuiți să ia toate măsurile de precauție necesare pe timp de iarnă. Totuși, nu este exclus ca autoritățile să închidă circulația spre platourile montane din cauza viscolului.