Nimeni nu dorește să investească la Herculane cât timp nu există siguranță!

nicole cosma

Avocata Nicole Cosma, președintele filialei cărășene a Partidului Patrioților, atrage atenția asupra dosarului jafului de 20 de ani de la Băile Herculane, care astăzi ar încurca investiții importante.

Zeci de inculpați au fost trimiși în judecată de procurorii anti mafia din Caraș-Severin ca să răspundă pentru devalizarea SC Hercules, societate care a deținut aproape toată infrastructura hotelieră și bazele de tratament din stațiune. Infracțiunile întinse pe durata a două decenii au necesitat ani de anchetă, sute de audieri și mii de pagini adunate reprezentând probe. A rezultat un rechizitoriu de câteva sute de pagini, numai că instanța de judecată nu e mulțumită cu ceea ce are pe masă. A retrimis dosarul către DIICOT. Iar asta e o mare problemă, susține avocata Nicole Cosma.

gif card de energie dacus 1000x100

„În Băile Herculane este o adevărată problemă pentru că este încă pe rol marele dosar în care sunt puse măsuri asigurătorii și deocamdată nu se poate face nimic. Există o lipsă de securitate a investițiilor în momentul în care există o măsură asigurătorie. S-ar putea ca acel bun să nu mai fie al persoanei în cauză, al persoanei care ar achiziționa ceva. Nimeni nu dorește să investească dacă nu există siguranță. E inadmisibil ca, la Herculane, unde vorbim de fapte săvârșite în 2008-2010 sau 2012-2014 să fie încă procesul pe rol și să blocheze investițiile. Practic, Herculanele stă mort pentru că până acum nu s-a reușit finalizarea acestui dosar penal. Mai mult, în acest moment procesual dosarul a fost trimis de la Cutea de Apel la Parchet. Nu se poate să stai în anchetă ani de zile, să faci un rechizitoriu și apoi judecătorul să-l trimită înapoi, să-l mai facă o dată. O să stăm ani și ani de zile cu investițiile blocate!”, a comentat președintele Partidului Patrioților în Caraș-Severin.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/