„Firma Menuet nu avea licenţă de transport”

Şoferul firmei Menuet, cel care a produs accidentul din Spania, în care au murit cinci reşiţeni, a predat licenţa de transport persoane pe data de 13 aprilie 2011. Asta înseamnă că, la momentul producerii accidentului, acesta transporta ilegal persoanele care se aflau în microbuz.

Mihai Toma, şoferul care se afla la volanul microbuzului implicat în tragicul accident din Spania, a predat licenţa de transport persoane în luna aprilie a anului trecut. „A avut o licenţă pentru această activitate eliberată în anul 2003, pentru un microbuz cu 14 locuri. După ce a predat licenţa, nu a mai cerut o alta. Ca să fiu mai explicit, microbuzul implicat în accidentul din Spania avea doar opt locuri, plus cel al şoferului, ori noi eliberăm licenţă numai pentru cele cu capacitate mai mare de atât”, a declarat Nicuşor Fuicu, şeful Agenţiei Rutiere Române din Caraş-Severin.

Acesta spune că microbuzele de capacitate 8 plus 1, funcţionează în regim de taxi, însă şi la acest capitol, firma Menuet are un mare minus: autorizaţia se obţine numai de la primărie pentru derularea de activităţi pe teritoriul oraşului. „Din punct de vedere legal, proprietarul firmei nu avea voie să încaseze bani pentru activitatea prestată, pentru că nu derula legal activitatea de transport persoane”, a adăugat directorul ARR Caraş-Severin.

Trupuri repatriate
Reprezentanţii firmei Menuet refuză să comenteze situaţia. Aceştia au declarat că vor trebui să se deplaseze în Spania în perioada următoare, tot atunci când trupurile morţilor vor fi repatriate.

CITEŞTE ŞI:
Cei cinci români care au murit în Spania sunt din Reşiţa

Comments

  1. […] Citeşte şi: Firma Menuet nu avea licenţă de transport […]