Nicoleta Surdei, debut poetic cu „Hoaţa de rime”

nicoleta surdei lansare
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Autoarea crede cu tărie în forţa poeziei de a fi o adevărată „armă” împotriva ignoranţei.

În opinia sa, în vremurile actuale, sunt foarte puţine aemenea „arme”. De aceea tânăra generaţie trebuie îndrumată spre lectură şi spre a scrie. „Există seminţele de frumos, pe care şi noi, nu numai vântul, le putem ajuta să încolţească şi să rodească. Cred că este de datoria noastră să ne încăpăţânăm să îndrumăm tânara generaţie”, a spus Nicoleta Surdei la lansarea primului său volum de poezie.

Sub pseudonimul „Sibilla”, realizează în versuri ceea ce criticul literar Ada Cruceanu denumeşte „o adevărată traducere a unui tot emoţional, în care autoarea crede şi pe care îl împlineşte parţial ca fiind destinul său”. De aceea are convingerea că poezia şi volumul ca atare vor plăcea cititorilor iar asta îi va indemna la lecturi repetate.

„Pe cei preocupaţi de literartura psihanalitică, acest volum îi va duce spre a cunoaşte o personalitate energică, plină de emotivitate. Veţi trece de la o lectură primară, legată efectiv de forma şi cantabilitatea versului, spre o lectură secundară din care veţi înţelege pseudonimul Sibilla. Pentru că sibillele Greciei antice au făcut ca o civilizaţie să meargă înainte dar şi pentru că în istorie a rămas regina Sibilla a Ierusalimului, personalitate autoritară dar pe care propriul său popor nu a apreciat-o în suficientă măsură”, s-a referit criticul literar la volumul Nicoletei Surdei.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Livia Magina, managerul Muzeului Banatuui Montan, asemuieşte cartea de debut a poetei cu o corabie lansată pentru prima dată la apă. „Asemenea volume au şansa de a se putea întoarce cu multe lucruri bune. Când am citit titlul, n-am putut să nu mă gândesc de unde l-a «furat» autoarea. Probabil că din propriul suflet. Pentru că poeţii au întotdeauna darul de a rupe din sine pentru ceilalţi. Astfel fac din noi oameni mai bogaţi şi ne fac pe noi să fim hoţii de rime”, a spus Livia Magina.

Prin poezie, „Hoaţa de rime” Nicoleta Surdei „fură” din propriul suflet pentru a dărui celorlalţi. Nu oricum ci cu promisiunea că va continua să muncească mult pentru a-şi pune în valoare talentul. Va face asta cu energia şi emotivitatea sibillelor de altădată.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/