Nicolae Robu se compară cu o muscă așezată pe un tir de 50 de tone! Edilul consideră că i se face o nedreptate cu dosarul de la DNA!

Nicolae Robu își menține poziția din declarațiile date luni, la ieșirea de la sediul DNA. Primarul Timișoarei consideră că este nevinovat în dosarul vânzării de locuințe aflate în proprietatea statului, dosar în care i s-a schimbat calitatea în acuzat. Robu consideră că i se face o nedreptate și spune că nu va demisiona din PNL.

Robu a punctat, la conferința de presă săptămânală de la Primărie, că a semnat pentru vânzarea a două locuințe, fără să fie decizia sa, ci a semnat în numele instituției. „Unele semnături sunt decizionale, altele sunt de reprezentare instituțională. Nu poate veni cineva să spună că primarul i-a cerut să semneze! Habar n-am avut! Mi s-au prezentat două contracte cu cinci semnături de la aparat, care evident, garantau că totul este făcut cu stricta respectare a legii. Vânzarea s-a făcut în condițiile Legii 112. Comisiile au funcționat în virtutea inerției în baza unor hotărâri din mandatul precedent, al primarului Ciuhandu, în care scrie negru pe alb că se pot vinde locuințe unor chiriași care au contractul semnat ulterior apariției legii. Ce, primarul poate să verifice tot ce semnează?! De aia există aparat de specialitate, să răspundă pentru aceste lucruri. Nu am avut niciun motiv să nu semnez un document care respecta procedurile interne, trecut prin comisie”, a punctat Robu.

După vânzarea celor două locuințe, edilul spune că a sistat procedurile

În dosar, Nicolae Robu este acuzat doar pentru cele două apartamente. Primarul punctează că tocmai el a suspendat genul acesta de vânzări de apartamente din proprietatea autorităților către chiriași. „Din fericire, eu am sistat vânzările, considerându-le inoportune, fără să-mi treacă prin cap că ceva nu ar fi legal. Am considerat că dacă oamenii obțin dreptul în instanță, vindem, dacă nu, nu mai vindem. Am considerat că poate vor fi utile, deoarece eu nu vreau să alocăm bani pentru locuințe sociale, eu vreau să dezvolt orașul. Aceasta a fost logica”, a explicat primarul.

„Sunt o persoană care deranjează”

Robu sugerează că i s-a deschis acest dosar deoarece deranjează și tocmai de aceea nu au fost puși sub acuzație și cei din comisie care au avizat respectivele vânzări. „Sunt două maghernițe care s-au construit, poate erau anexe, poate era un grajd în curte. Acolo stau niște oameni amărâți, nicidecum oameni din înalta societate. Pentru a se bucura de ele, au montat ei uși, geamuri, au făcut racorduri la apă. Cireașa de pe tort este că se menționează valoarea estimată de 60.000 de euro. Data trecută erau 40.000. Cum s-a ajuns la 60.000 pentru asemenea maghernițe? Nu pot să exclud că sunt o persoană care deranjează pe ici, pe colo, prin multe locuri. Cel mai mult m-a pus pe gânduri că apare acest prejudiciu, de la 40.000, la 60.000 de euro. De unde au fost aceste sume? Asta îmi arată că e ceva putred în toată povestea”, consideră primarul.


Robu acuză comunicatul DNA 

Dosarul locuințelor vândute se referă la aproape 1.000 de locuințe, majoritatea vândute pe vremea lui Gheorghe Ciuhandu, plus cele două din mandatul lui Nicolae Robu. Edilul consideră că modul de redactare al comunicatului este tendențios, deoarece pune semne de egalitate între vechiul primar și el. „Imaginea din acel comunicat este că Robu și Ciuhandu au vândut 1.000 de locuințe. E ca și cum pe un pod trece un tir de 50 de tone, care are o muscă pe el, se prăbușește podul și se dă comunicat că un tir cu o muscă pe cabină a prăbușit un pod”, a spus, revoltat, Robu.

Nu demisionează din PNL

Președinte al PNL Timiș, Robu spune că nu va demisiona din partid pentru că a fost pus sub acuzare în acest dosar. Primarul consideră că nu va fi exclus din PNL, deoarece liberalii regretă decizii luate în cazuri similare în trecut, când nu s-a ținut cont de prezumția de nevinovăție. „Are PNL-ul niște experiențe din trecut pe care cred că le regretă, cu niște aberații de prevederi, dincolo de ceea ce este stabilit prin lege. Oamenii care și-au dovedit nevinovăția nu au putut beneficia de anumite drepturi, nu este normal”, a precizat Robu.