Nicolae Robu s-a lansat în cursa pentru Primăria Timișoara: M-am înțelepțit!

nicolae robu si alfred simonis
untitled design set 970x90 px

Candidatul Alianței PSD-PNL la Primăria Timișoara, fostul primar liberal Nicolae Robu, și-a oficializat în lacrimi intrarea în cursa electorală. A motivat emoția care îl stăpânește.  

La intrarea în sala de evenimente în care a avut loc lansarea candidatului Nicolae Robu, participanții au fost direcționați în funcție de partidul pe care îl reprezentau: PSD-iștii la stânga, PNL-iștii la dreapta.

Nicolae Robu și-a început discursul în lacrimi, motivând emoția care îl stăpânește. „Dragă Freddy”, i s-a adresat Robu liderului PSD Timiș, Alfred Simonis, candidatul PSD-PNL la șefia CJ Timiș. „Stimați confrați PSD-iști”, a spus Robu audienței.

„Mă duc în urma cu vreo 10 ani, dragă Freddy. S-a schimbat foarte mult de atunci. Mă provoca foarte mult în ședințele de consiliu local. (…) E mult schimbat. Vreau să îi spun că și eu sunt mult schimbat. Acea înfrângere din 2020 mi-a prins foarte bine, a fost un prilej de o analiză lucidă. Față de oraș nu am greșit cu absolut nimic. Am pus viață din viața mea. Dar ca atitudine greșeam când eram provocat. Pentru că, așa cum a spus și Vasile Blaga, la mine oricine a putut să vină. Eu spun sărutmâna femeilor care iau gunoiul din pubele. Omul contează, nu studiile, nu ocupația. Acum nu mai reacționez nici măcar când nu sunt respectat. Atât m-am înțelepțit. Credeți-mă.”, a spus Nicolae Robu în fața susținătorilor săi de la PNL și PSD.

nicolae robu si a lansat candidatura la primaria timisoara

Liberalul și-a prezentat apoi programul de guvernare locală, axat îndeosebi pe dezvoltarea infrastructurii de mobilitate. „Anul 2024 e un an special pentru poporul român pentru că în el au loc toate alegerile și, în plus, se întâmplă într-un context internațional deloc de bine. Cu un război la graniță. Este o șansă alianța de guvernare PNL-PSD, stimați confrați pesediști. Este o șansă că avem această alianță electorală și că încercăm împreună. Sunt încrezător că reușim. Să asigurăm stabilitate de guvernare la nivel național și o guvernare locală în stabilitate cu dezvoltare în stabilitate”, a mai spus Robu.

Blaga: Pe mine numai PSD-ist nu mă puteți face

Pe scena lansării au curs mesaje de susținere pentru Nicolae Robu de la liderii PNL Vasile Blaga, Cristian Bușoi și Marilen Pirtea.

lansarea candidatului nicolae robu la primaria timisoara

vasile blaga la lansarea lui nicolae robu la primaria timisoara

„În 9 iunie va fi o bătălie între doi primari. Cea mai tare din Timișoara din ultimii 30 de ani. Clar. (…) Să nu se supere colegii de la PSD, pe mine numai pesedist nu mă puteți face. E nevoie de astfel de alianțe în momente grele. (…) Pe cine se bazează domnul Fritz? Pe un partid mic, de veșnic gălăgioși, de veșnic oameni nemulțumiți, de pârâcioși, de oameni care în viața lor nu au construit nimic dar le pute orice. Oare nu s-a construit acest partid, USR-ul, pe teoria să vină DNA să vă ia? Totul a fost în regulă până nu a trecut DNA-ul pe la ei. (…) S-au înscris deja mai mulți candidați pentru funcția de primar al Timișoarei, și eu îi respect pe toți, dar până la urmă să nu uitați că bătălia e în doi. E între Robu și Fritz, așa că nu aruncați voturile pe Bega.”, a spus Vasile Blaga, președinte interimar PNL Timiș.

Simonis: Îl atacam pe Robu ca să îl enervez și să îmi cresc notorietatea

Alfred Simonis și-a început discursul cu o mărturisire.

alfred simonis la lansarea lui nicolae robu la primaria timisoara

„Aceste două partide mari, cele mai mari din România, au avut o relație complicată în ultimii ani. Cine își imagina acum 10 ani, când eram liderul consilierilor locali PSD și când îl atacam în fiecare ședință pe Nicolae Robu încercând  îl fac să îmi răspundă ca să îmi cresc notorietatea, că vom candida împreună, unul pentru Primăria Timișoara și altul pentru CJ Timiș? Aproape nimeni. Deși eu de aia îl atacam, ca să îl enervez și să îmi răspundă și la un moment dat să ajung să candidez pentru o astfel de poziție. Nu vreau să fiu arogant, dar se pare că mi-a reușit.”, a declarat Simonis.

Etapa în care ne-am dezbinat unii pe alții ar trebui să fie depășită, a mai spus Simonis.

„Cel mai mare avantaj al nostru e că nici măcar adversarii politici nu îl atacă prin astfel de sloganuri, cum să n-ar fi făcut nimic. Ei spun că s-a greșit un banner, în loc de Nicolae s-a trecut Gheorghe, că nu știu ce director din primărie a angajat nu știu pe cine. Nicolae Robu locuiește în același apartament de 30 de ani. După ce a fost prorector, rector, senator, primar două mandate. Poți să spui orice, mai puțin că a adus corupți în jurul său. Prin urmare, sunt și proști și neinspirați cei care au astfel de abordare. Sunt și falși, și cinici.”, a continuat președintele PSD Timiș.

ionut gaita la lansarea lui nicolae robu la primaria timisoara

Simonis s-a angajat în fața colectivelor de partid că dacă va fi ales la CJ Timiș, iar Robu la primărie, între cei doi va exista o relație excelentă: „PSD îi acordă întreg sprijinul lui Nicolae Robu pentru a câștiga alegerile în 9 iunie și a dezvolta acest municipiu în continuare. (…) Închei parafrazând un coleg de-al meu, fost președinte PSD Timiș, care în 2012, în campanie, mergea prin localități și spunea așa: dacă v-am greșit vreodată cu ceva, dacă v-am supărat cu ceva și cu siguranță am făcut-o, pe 9 iunie luați ștampila și loviți-mă pe buletinul de vot ca să vă răzbunați.”

lansarea candidatului nicolae robu la primaria timisoara (1)

Deocamdată, PSD și PNL nu au prezentat lista de consilieri locali, echipa lui Nicolae Robu. Liberalii au prezentat o listă cu nume în ordine alfabetică: Lorenzo Barabas, Alin Călin Bătrân, Silvia Chițac, Dan Diaconu, Ovidiu Găină, Adrian Lulciuc, Simion Moșiu, Olimpia Oprea, Ștefan Sandu, Cosmin Tabără și Mihaela Valcovici. Cel mai probabil, lista comună va fi deschisă de Dan Diaconu, viceprimar în mandatele anterioare ale lui Nicolae Robu. De la PSD se știe doar că fostul subprefect Sorin Ionescu va ocupa locul doi pe lista comună; primul între social-democrați.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/