Nicolae Robu, reacție „de(o)parte de lumea dezlănțuită” în scandalul din PNL Timiș

robu azi

Fostul primar al Timișoarei se declară „privitor ca la teatru”, în cel mai recent scandal iscat în interiorul filialei PNL Timiș. 

Nicolae Robu este unul dintre cei nominalizați de Alin Nica, în urmă cu o lună, între liberalii în cărți pentru Primăria Timișoara, în 2024.

Cel mai recent, Alin Nica a anunțat, într-o ședință internă de partid, că pentru alegerile viitoare va propune o nouă modalitate de stabilire a candidaților, respectiv alegeri primare. „Oricine se poate înscrie în cursă. Candidații își vor face campanie în interiorul partidului și apoi urmează votul membrilor. Cel care obține majoritatea de voturi din partea membrilor PNL va fi desemnat candidat la Primăria Timișoara.”, a anunțat Alin Nica.

Mișcarea lui Nica vine în contextul în care în filiala PNL Timiș sunt disensiuni. Mai mulți primari acuză conducerea filialei de lipsă de transparență și de faptul că aleșii locali nu sunt consultați în luarea deciziilor administrative și politice.

CITEȘTE ȘI: Primarii liberali pun tunurile pe Alin Nica și Dănuț Groza. „Ne cheamă ca pe niște papagali în birou; o abureală ieftină”

„Printre multele lucruri pe care le-am învățat de la viață în ultimul timp este și să stau pe cât posibil «de(o)parte de lumea dezlănțuită», având drept suport sufletesc versurile Marelui Mihai Eminescu: «Privitor ca la teatru/Tu în lume să te-nchipui:/Joace unul şi pe patru,/Totuşi, tu ghici-vei chipu-i,/Şi de plânge, de se ceartă,/Tu în colţ petreci în tine/Şi-nţelegi din a lui artă/Ce e rău şi ce e bine.»”, a declarat Nicolae Robu, la solicitarea expressdebanat.ro.

Nicolae Robu a declarat în repetate rânduri că va candida la Primăria Timișoara în 2024, cu sau fără susținerea PNL.