Nicolae Robu, rată de reușită 100% la proiectele implementate. „Suntem singurul oraș cu proiecte multe și fără rateu”

Nicolae Robu a vorbit despre un exercițiu financiar în care va cuprinde mai multe proiecte pentru finanțări din fonduri europene. Proiectele se referă la infrastructură și regenerare urbană. 

„Avem în vedere că putem primi niște bani pentru etapele teoretice pentru proiectele pe care vrem să le transformăm în cereri de finanțare pentru exercițiul financiar următor al Uniunii Europene. Noi am făcut inventarul proiectelor mari și grele pe care vrem să le facem, dar am ținut seama și de diversele aspecte pe care le comportă fiecare proiecte astfel încât să le putem implementa în termenele care vor fi stabilite. Întotdeauna am dus politica asta și nu am dus la Uniunea Europeană proiectele cu incertitudini. Și am făcut foarte bine. Suntem singurul oraș cu proiecte multe și fără rateu. 35/35 cu succes, rată de reușită 100%.”, spune Nicolae Robu.

Proiectele la care se referă primarul Timișoarei

Pentru mobilitate urbană se dorește extinderea liniei de tramvai pe Calea Torontalului, între Bulevardul Cetății și până la limita administrativ-teritorială a municipiului. Primarul Nicolae Robu a vorbit despre includerea proiectului pentru realizarea conexiunii între Strada Gării și Bulevardul Dumbrăvița, parte din obiectivul Inelul 4. Un alt obiectiv se referă la amenajarea autostrăzii pentru biciclete. „Avem o abordare globală. Este prima dată când avem un proiect care concepe toată rețeaua de piste de biciclete a orașului. Vom avea în vedere o conectivitate cât mai bună între cât mai multe puncte de plecare-sosire.”, spune Nicolae Robu.

Pentru axa de regenerare urbană se au în vedere trei proiecte, iar dintre acestea doar pentru unul se vor primi fonduri, însă primarul Timișoarei spune că există rezerve pentru toate proiectele. Proiectul care se află pe primul loc este regenerarea zonei Piața Alexandru Mocioni, până pe malul Begăi, apoi zona Piața Traian și al treilea proiect – pentru zona Bălcescu-Piața Maria. Pentru aceste proiecte se prevede un areal extins de modernizare din jurul obiectivelor.

Primarul Timișoarei a mai vorbit și despre o a treia axă, de centre de agrement, baze turistice și baze școlare. Cum există o astfel de zonă în vecinătatea Grădinii Zoologice din Timișoara, primarul spune că va specula zona pentru ridicarea standardelor la grădina zoologică a municipalității.