Nicolae Robu îşi face publică averea: „Dacă corupţia ar fi reprezentantă de oameni ca mine, în România ar fi Raiul pe pământ”

Nicolae Robu s-a aprins în cadrul unei conferinţe de presă şi a ripostat la acuzaţiile de corupţie care i-au fost aduse. Primarul Timişoarei a spus că locuieşte într-un apartament din 1991 şi că a mai reuşit să achiziţioneze unul tot vechi, pe care l-a închiriat. În privinţa maşinilor pe care le foloseşte, a specificat că de-a lungul timpului a avut doar maşini second-hand.

Nicolae Robu a debordat de modestie şi şi-a prezentat averea agonistă de-a lungul anilor, două apartamente simple şi un teren de 1.000 mp, acordat sub formă de barter unui dezvoltator care a construit nişte case, printre care două pentru copiii primarului.

„Dacă corupţia în România ar fi reprezentată de oameni ca mine, ar fi Raiul de pe pământ. Eu am spus că sunt ultracinstit, ultracorect şi aşa este. Câţi oameni cu funcţiile mele, cu munca depusă de mine de-a lungul unei vieţi, plecând ca un copil de la ţară, cu picioarele mele, cu capul meu, au ajuns în poziţiile în care am ajuns eu şi după atâţia ani locuiesc în acelaşi apartament de bloc din 1991. Tot ce am reuşit a fost să mai cumpăr un apartament cu trei camere, tot într-un bloc comunist pe care l-am închiriat şi un teren în 2004 de 1.000 mp.

Anul trecut soţia a găsit un dezvoltator care a propus un barter. Ni s-a spus că dacă tot zace terenul ală acolo, nu am fi de acord să le dăm terenul să construiască? În urma acestui barter, copiii mei au două case din cele două grupuri de cele trei case înşiruite. Din primul grup de trei prima este a băiatului, iar din celălalt grup, una este a fetei.”, a precizat Robu.

În ceea ce priveşte maşinile cu care se deplasează, Robu a zis că a avut doar maşini second-hand şi că maşinile noi primite sunt ale Primăriei, pe care le foloseşte ca maşini de serviciu. „Eu sunt considerat corupt? Nu am avut decât maşini second-hand până la ora actuală. Eu am primit maşini? Ce maşini am primit eu? Primăria a primit maşini, iar eu le folosesc ca maşini de serviciu.”, a exclamat Nicolae Robu.