Nicolae Robu, despre situația Primăriei: „Ne confruntăm cu dificultăți pentru că încasările ne-au scăzut. Timișoara trebuie să fie tratată altfel decât celelalte orașe similare”

Edilul local în funcție al Timișoarei susține că primăria se confruntă cu dificultăți pentru că au scăzut încasările care proveneau din principala sursă de venit. În context, Nicolae Robu apreciază că Executivul a alocat 9 milioane de lei orașului de pe Bega, bani care provin din fondul de rezervă al Guvernului.

„(…) Ne confruntăm cu dificultăți pentru că încasările ne-au scăzut. În această lună am avut drept cotă defalcată din impozitul pe venit, principala sursă de bani, mai puțin cu aproape 8 milioane de lei decât luna trecută. Sunt aceste fluctuații pentru că lucrurile per ansamblu nu pot merge la fel ca înainte de această pandemie.”, a explicat Nicolae Robu într-o conferință de presă.

Din fondul de rezervă al Guvernului, Timișoara a primit 9 milioane de lei. Nicolae Robu: „Timișoara trebuie să fie tratată altfel decât celelalte orașe similare și a fost tratată altfel pentru că din România un singur oraș va fi capitală europeană a culturii și acela este Timișoara. Am lansat o mulțime de lucrări pentru că trebuia să ne pregătim pentru 2021, s-a amânat pentru 2023. Nu reușim să plătim a doua zi, dar plătim încă bine, dar dacă nu suntem ajutați de guvern, atunci nu avem cum să ne descurcăm singuri.”

Potrivit edilului local, Guvernul a alocat din fondul de rezervă aproape 49 de milioane de lei celor 99 de localități din județul Timiș.

„Au fost bani dați și către primăriile PNL, și către cele cu primari PSD. Ici colo mai e care câte una care nu e nici PNL, nici PSD, majoritatea partidelor nu au niciun primar.”, a spus Robu.

(E)