Nicolae Robu, Călin Dobra și primarii din comunele din sud-estul Timișoarei au avut o întâlnire pentru Centura de Sud

După ce recent s-a semnat în sfârșit contractul pentru Centura de Sud a Timișoarei, un drum ocolitor cu doar o bandă pe sens, marți, reprezentanții autorităților au avut o întâlnire legată de acest subiect. A participat primarul Nicolae Robu, reprezentanți ai CJT, primarii comunelor din zona de est și de sud a Capitalei Banatului, și, foarte important, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Robu a ridicat problema modului în care sunt concepute „descărcările” pe centură. Un exemplu este cel al Drumului Boilor, care așteaptă încă autoritzația de mediu. „Mare mi-a fost mirarea când am văzut că Drumul Boilor, acest drum care leagă Moșnița Veche de Timișoara pe o scurtătură, drum extrem de util pentru o mulțime de cetățeni care locuiesc în zona periurbană din estul Timișoarei, este pur și simplu ignorat. Dar în neregulă sunt și alte intersecții, despre care n-o să vorbesc însă acum”, a precizat Robu într-o postare pe Facebook.

Edilul spune că modul cum e gândit proiectul este greșit din punctul lui de vedere și propune un pasaj subteran sau suprateren la intersecția cu Drumul Boilor. „Am avut o discuție și cu domnul Președinte al CJ, care este de asemenea nemulțumit și sunt convins că, făcând corp comun, toți cei interesați vom avea, în final, câștig de cauză. Noi vrem la intersecția cu Drumul Boilor un pasaj – subteran sau suprateran -, aceasta ar fi soluția ideală. Suntem dispuși inclusiv să intrăm în parteneriat și să susținem noi financiar realizarea pasajului, numai să se facă”, a mai spus primarul.