Nicolae Robu: „Am fost, sunt și voi fi întotdeauna ultracorect și ultracinstit!”

nicolae robu

Fostul primar liberal al Timișoarei este încrezător că cercetarea DNA în dosarul de abuz în serviciu care îl vizează va constata „realitatea reală” și dă asigurări că nu a făcut ilegalități „nici pe această speță, nici pe vreo alta”. 

Vă reamintim, Nicolae Robu a fost chemat vineri dimineață la DNA Timișoara și a fost pus sub acuzare de procurori într-un dosar de abuz în serviciu. Liberalul este acuzat că ar fi aprobat, în 2018, o autorizație de construcție care încalcă legea.

„(…) Respect decizia instanței, îi înțeleg pe acei vecini în nemulțumirea lor, văzând poza construcției, dar… personal n-am absolut nicio vină! Dacă cineva a făcut ilegalități, să plătească! Eu n-am făcut, nici pe această speță, nici pe vreo alta! Și sunt încrezător că cercetarea DNA, acest lucru, realitatea reală, îl va constata! Dar, până atunci, cine știe de câte ori voi mai fi, mediatic, «vedetă națională», cum am fost ieri și cum am fost ieri și cum am fost în celălalt dosar și într-un al treilea – cel cu celebrele două maghernițe foste magazii de lemne, ajunse locuințe sociale. (…) Stimați timișoreni, stimați compatrioți de oriunde, aveți încredere în mine! Am fost, sunt și voi fi întotdeauna ultracorect și ultracinstit! Nici măcar vreo acuză, darămite probă de necinste, nu a existat la adresa mea în toți acești ani!”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Fostul primar al Timișoarei a mai spus și că în data de 9 martie, Ordonanța de clasare dispusă în septembrie 2022 de Parchetul de pe lângă ÎCCJ în dosarul anvelopării blocurilor este definitivă, după ce Tribunalul Timiș a respins recursul formulat împotriva acesteia.

„(…) Nu mi-a fost ușor în cei 9 ani! Și mai ales nu i-a fost ușor bietei mele mame, acolo, la țară, ca de zeci de ori să mă vadă pe toate posturile TV prezentat ca cercetat penal de DNA pentru abuz în serviciu! Ce abuz?! «Abuzul» că am făcut bine orașului, înfrumusețându-l și eficientizându-l energetic și celor câteva mii de suflete trăitoare în cele 50 de blocuri și că n-am vrut să plătesc niciun sfanț din banul public peste acea sumă legală de 15.000 de euro?! Dar… așa e viața, în România!”, a explicat Robu.

tmc 640