Nicolae Robu a contractat SARS-CoV-2 în ultimele zile de mandat! „Asta așa, ca să nu plec cu mâna goală”

Fostul primar al orașului de pe Bega a anunțat că a fost diagnosticat cu COVID-19. Nicolae Robu a spus că în seara de 3 noiembrie a început să se simtă rău. Ulterior a început să tușească, dar s-a gândit că e o simplă răceală. Cu toate acestea, a hotărât să se izoleze la domiciliu.

„N-am ajuns bine liber de responsabilități publice, după mai bine de 30 de ani de continuitate pe astfel de poziții, începând cu cea de prorector, dobândită la începutul anului 1990, că am dat în Covid! N-am încasat afurisitul virus SARS-CoV-2 în precampanie, în campanie, în exercițiul de primar de la începutul pandemiei până spre finalul mandatului, când intram zilnic în contact cu o mulțime de lume, la primărie, pe stradă, la cumpărături. Ei bine, l-am încasat, nu știu cum, dar am anumite presupuneri, în una din ultimele zile de mandat. Asta așa, ca să nu plec <<cu mâna goală>>”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Fostul edil a spus că a luat legătura cu medicul de familie și, la recomandarea acestuia, s-a testat.

leader board 728 x 90 px

„Rezultatul, surprinzător și deloc confortabil, recunosc: pozitiv. Surprinzător pentru că, lăsând la o parte tusea seacă extrem de neplăcută și febra care dădea înapoi imediat la algocalmin, starea mea generală era bună, tonusul îmi era bun. Am preferat să rămân pentru tratament la domiciliu. Din fericire soția, care evident s-a contaminat și ea, a fost permanent asimptomatică și a putut să-mi poarte de grijă. Nu mi-a fost ușor, nu ne-a fost ușor, mai bine zis, dar a trecut. Încă n-am ieșit din casă, am mai adăugat noi, peste ce ni s-a spus, din precauție sigur exagerată, câteva zile de stat în izolare, dar vom ieși începând de astăzi. Mulțumesc din suflet managerului Spitalului <<Victor Babeș>>, Prof. univ. dr. Cristian Oancea, prorector al UMFVB, directorului nedical, Conf. univ. dr. Diana Manolescu și desigur excepționalului nostru medic, doctor Virgil Musta, pentru tratamentul prescris și grija purtată. Grație lor și Celui de Sus, am trecut cu bine și peste această încercare deloc ușoară”, a spus Robu.

Ca o concluzie, fostul edil îi îndeamnă pe oameni să își poarte de grijă.

„Chiar nu e de joacă! Nu luați în seamă aberațiile cum că Covid-19 ar fi o simplă gripă, o gripă ca oricare alta! Desigur, măsurile de stopare / limitare a răspândirii bolii trebuie luate cu cap, cu sânge rece, nicidecum de-a valma, în disperare! Dar, dincolo de măsurile impuse de autorități, cel mai important este ca fiecare dintre noi să ne purtăm de grijă, să ne purtăm de grijă gândindu-ne în egală măsură la noi înșine și la semenii noștri! Să nu scăpăm din vedere că oricare dintre noi putem fi infectați asimptomatic și că în egală măsură fiecare dintre cei cu care interacționăm poate fi infectat asimptomatic, la rându-i”, a concluzionat Nicolae Robu.