Nicolae Oprea: „Bătălia politică pentru şefia Consiliului Judeţean Timiş se va da între Nica, Dobra şi Moş”

po 1000x100px (3)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

Nicolae Oprea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a vorbit despre lupta politică pentru funcţia de preşedinte al CJT. Acesta a spus că şanse reale au trei candidaţi, Alin Nica din partea PNL, social-democratul Călin Dobra şi Cristian Moş, susţinut de alianţa USR-PLUS.

Un lucru a ţinut să sublinieze Oprea în modul în care a făcut analiza, faptul că Alin Nica are susţinerea unui partid agreat în Timiş, PNL, pe când la Călin Dobra vor vorbi faptele şi realizările sale din actualul mandat, având şi responsabilitatea de a trage după el un partid care nu este în fruntea preferinţelor timişenilor.

,,Un lucru va conta sigur, cât de puternic va fi PNL-ul cu Nica şi Dobra cu PSD-ul. De subliniat modul în care pun problema, PNL-ul cu Nica şi Dobra cu PSD-ul şi cât va putea să ducă alianţa USR-PLUS pentru Moş, care va fi pe post de asistent, nu pe cel de lector. Oricare dintre ei pot obţine astăzi victoria”, a declarat pentru Express de Banat Nicolae Oprea, actual vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

expresb 1000x100

Într-o analiză mai amănunţită, metaforizată, caracteristică lui Nicolae Oprea, acesta spune care sunt şansele celor trei candidaţi, favoriţi la şefia CJT: ,,În judeţul Timiş, bătăliile vor fi destul de grele. Doctrina de dreapta în judeţul Timiş are o trecere mai mare. Alin Nica, suţinut de PNL, stă liniştit, nu face nici bine, nici rău.  De cealaltă parte va fi Călin Dobra, un tânăr energic, cu viziune, susţinut tot de un partid mare, PSD, care însă a mai decăzut în judeţul Timiş. Poate să fie arbitru, dar nu cu tentă de câştigător, Cristian Moş, de la USR.  Acest partid vine pe un cal alb şi vrea să zboare, însă nu ştiu dacă aripile vor fi atât de puternice încât să poată să se ridice de la sol şi să pună probleme lui Nica şi lui Dobra. Surprize pot veni şi din partea Pro România, prin candidatul Adrian Pau, dar lupta se dă între Nica, Dobra şi Moş”, a continuat Nicolae Oprea.

Actualul vicepreşedinte al CJT a făcut o comparaţie între percepţia generală despre un candidat în trecut şi cea de acum. În trecut conta mai mult omul, spune Oprea, pe când acum acest considerent este depăşit, trecere având partidul politic care îl susţine. ,,În trecut, atunci când vorbeam de funcţia de primar, preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, etc. conta mai mult omul. Acum, spre surprinderea mea, oriunde mergi, orice faci, întrebările sunt: de unde provine, cine îl susţine? Oamenii pun mai mare accent pe forţa politică, nu neapărat pe doctrină. Ideea de a-l pune pe cel mai bun gospodar al unei comunităţi într-o funcţie publică s-a pierdut demult. Contează mai mult partidul, ceea ce din punctul meu de vedere este o greşeală destul de mare”, a afirmat Nicolae Oprea.

1000 x 200 gif
upt 1000x100