Nicolae Ciucă vrea egalitate între femei și bărbați, inclusiv în Parlament

nicolae ciuca la scoala de vara
untitled design set 970x90 px

Despre egalitatea de șanse în carieră și nu numai se vorbește de ani buni. Aceeași egalitate trebuie să se regăsească și în Parlament, este de părere premierul Nicolae Ciucă.

În România, femeile reprezintă mai mult de 50% din populația țării, însă în Parlament reprezentarea acestora este de mai puțin de 20%, spune Nicolae Ciucă. Premierul a participat zilele trecute la Școala de Vară a Femeilor Liberale, acolo unde a reiterat faptul că este un susținător al cotelor de gen în politică și că vrea să promoveze mai multe femei pe listele locale și parlamentare. „Cotele de gen și meritocrația nu se exclud reciproc, iar această soluție este doar un mijloc pentru promovarea respectului și a echității de gen în politica românească.”, a spus șeful liberalilor.

Nicolae Ciucă le-a asigurat pe doamnele din PNL de tot sprijinul său și al Partidului Național Liberal pentru echilibrarea sistemului politic românesc și nu numai. „Noi, liberalii, trebuie să le oferim tuturor românilor, indiferent de gen, regiune, statut social sau economic, toate oportunitățile pentru a se dezvolta așa cum își doresc, așa cum merită!”, a mai spus premierul României.