Niciun pericol la ATI! Scenariul tragic de la Piatra Neamț nu are „decorul” necesar la Reșița

Vești bune de la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Verificările dispuse în secțiile ATI din țară după incendiul de la Piatra Neamț au dovedit că la Reșița nu ar fi posibilă o astfel de tragedie.

Niciun pericol la ATI în Spitalul Județean de Urgență Reșița! Asta spun reprezentanții unității medicale după verificările făcute marți de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” și ISCIR. Concluzia este că „nu au fost semnalate nereguli care să arate că secția ATI poate impune probleme în viitor”.

Spitalul Județean de Urgență Reșița și-a asigurat secția ATI în urmă cu ceva vreme, prin verificarea prizelor electrice și a prizelor de oxigen, mai cu seamă că, în ultima perioadă, s-a primit aparatură care funcționează 24 de ore din 24. De asemenea, a fost verificată și extensia ATI, care este în curs de amenajare pe amplasamentul actualei secții de Oftalmologie, și unde urmează să fie cazați pacienții care necesită oxigeno-terapie. „Încă din luna martie, aici, s-au executat o serie de lucrări, pentru ca la fiecare pat să existe instalație cu 5 prize electrice, precum și surse de oxigen și aer comprimat”, mai spun reprezentanții Spitalului.

Aparatură nouă

Totodată, la solicitarea conducerii Spitalului Județean de Urgență Reșița, Departamentul pentru Situații de Urgență, prin secretarul de stat Raed Arafat, a aprobat ordinul prin care unitatea sanitară primește aparatură medicală pentru extensia secției ATI. Este vorba despre 20 de injectomate, 8 monitoare pentru funcții vitale și 3 aparate de ventilație mecanică.