Niciun autovehicul de mare tonaj nu mai circulă gratuit prin Timișoara. Primăria impune taxa de acces

promovare online Timisoara Casa Auto

Primăria Timișoara anunță că, printr-o sentință judecătorească, nu mai poate elibera avize care permit accesul gratuit pentru vehiculele care depășesc masa maximă admisă de 3,5 tone. Așadar, toți transportatorii vor plăti o taxă de acces, fără nicio excepție.

Primăria Timișoara informează că, începând de astăzi, 6 iulie, nu se vor mai elibera avize ale Comisiei de Circulație care permit accesul gratuit pe raza orașului pentru vehiculele care depășesc masa maximă admisă de 3,5 tone. Asta ca urmare a unei sentințe civile definitive care a anulat o Hotărâre de Consiliu Local, care prevedea ca autovehiculele firmelor care lucrează pe șantierele primăriei să aibă acces gratuit.

Ca urmare a anulării de către instanță a celor două articole, pentru circulația autovehiculelor destinate transportului de mărfuri și a utilajelor care depășesc masa maximă admisă de 3,5 t, transportatorii vor fi obligați să achite contravaloarea taxei de acces în zona restricționată a Municipiului Timișoara, fără nici o excepție”, au transmis reprezentanții instituției.

promovare banner maxagro

Taxa de acces este cuprinsă între 50 și 600 lei pe zi, în funcție de gabarit. Taxele pot fi achitate în contul RO90TREZ62121360206XXXXX, BENEFICIAR: PRIMARIA TIMIŞOARA, CIF 14756536.

publicitate tmc 640