În contextul în care prețurile materialelor de construcții s-au majorat simțitor în ultimul an, niciun constructor nu s-a arătat interesat să ridice spitalul modular din Caransebeș, lucrare evaluată inițial la suma de 11 milioane de lei.
Reprezentanții Primăriei Caransebeș sunt nevoiți să reia procedura de achiziție publică pentru servicii de proiectare și execuție construcție spital modular, după ce la licitația organizată în luna aprilie nu s-a prezentat niciun ofertant. City-managerul municipiului Caransebeș, Florin Bogdea, a precizat că până la finele lunii devizul de lucrări va fi refăcut, iar lucrarea privind proiectarea spitalului modular va fi scoasă din nou pe SICAP cu noile valori.
„Din păcate, nu s-a prezentat nimeni la licitația pentru spitalul modular. Din informațiile pe care le-am avut, erau trei firme înscrise, dar care nu au mai depus dosarul final, adică oferta. Prețurile materialelor de construcții au crescut din păcate peste tot și acum suntem și noi nevoiți să reevaluăm lucrarea, urmând să facem o nouă hotărâre de consiliu local cu noua sumă și, evident, să scoatem proiectul la licitație din nou. Este o chestiune de zile până când se va întâmpla acest lucru pentru că nu avem timp de pierdut, și asta pentru că în ceea ce privește dotarea spitalului modular cu aparatură medicală, lucrurile sunt mult mai clare. Am avea ofertanți pentru aparatură, dar nu putem atribui contractul pentru dotări până nu știm clar cine ne construiește și spitalul modular!”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, Florin Bogdea.
Unitatea medicală modulară va avea o capacitate de 50 de locuri, dintre care șapte pentru Terapie Intensivă, iar finanțarea acesteia se face prin proiectul „Creșterea capacității administrative și de reacție în situația de urgență generată de COVID-19 în Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș”, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.