„Nici nu le modernizează, nici nu le repară! Situația e mult mai proastă decât la finalul lui 2020!”

silviu hurduzeu psd

Deputatul Silviu Hurduzeu, fost președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, critică strategia actualei conduceri a județului, în care infrastructura rutieră nu reprezintă o prioritate.

Bani sunt mai mulți decât în anii trecuți, dar se modernizează și se repară mai puțin pe drumurile județene din Banatul Montan. Oamenii sunt nemulțumiți, foștii șefi ai județului critică în termeni duri. Și asta pentru că președintele Romeo Dunca s-a focusat pe proiecte mari, cu termene de implementare târzii. Presiunea venită din tot județul l-a obligat să se gândească la un credit bancar prin care să pună cât de cât la punct rețeaua de drumuri județeni, dar nici asta nu mulțumește.

„Suma care merge către drumuri este exact suma care a fost primită de la Guvernul României. Din sumele provenite din cotele defalcate de TVA doar o mică parte merge către primării pentru întreținerea drumurilor comunale. Trebuie să înțeleagă foarte bine și domnul Dunca faptul că acei bani sunt pentru drumuri județene și comunale și ceea ce repartizează comunelor sunt efectiv pentru drumurile comunale, restul este pentru drumurile județene. În mandatul meu, de fiecare dată reușeam să suplimentăm cu bani de la Consiliul Județean. Am reușit să suplimentăm cu 13 milioane de lei, bani pe care i-am primit de la Guvernul României.”, a comentat Hurduzeu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Acesta recunoaște că e imposibil să se asfalteze peste noapte 800 de kilometri de drum județean, mai ales că probleme sunt în multe zone ale județului, pe multe dintre drumurile județene ale Caraș-Severinului. Numai că, spune Hurduzeu, ar fi fost mult mai inspirat ca Romeo Dunca să continue strategia pusă la punct în mandatul său. „Prin suplimentările pe care le-am făcut Direcției de Drumuri Județene, am încercat într-o primă fază să turnăm covor asfaltic în intravilanul unor localități urmând ca în anii următori să încercăm să legăm aceste zone. Nu poți în 4 ani, chiar dacă ai dispune de fonduri nelimitate, nu poți fizic să rezolvi toate drumurile județene. Dar oamenii sunt nemulțumiți pentru că sunt deja 2 ani de mandat și nu s-a făcut nimic. Nici măcar lucrări de pietruire, care sunt vitale pe multe drumuri și care nu rezistă mai mult de 6-12 luni. E foarte important ca drumurile din județ să fie întreținute. Actuala administrație nici nu modernizează drumuri, nici nu le repară! Suntem acum într-o situație mult mai proastă decât la finalul lui 2020!”, a conchis parlamentarul PSD.

banner 970 x 250