Nica zboară din PNL Timiș 19 membri, printre care și un consilier local din Timișoara

51564498748 9dd5704423 h

19 membri ai PNL Timiș, implicați în scandalurile de la alegerile interne pentru șefia PNL Timișoara, vor fi excluși din partid în zilele următoare. Pe listă se află și consilierul local Raul Ambruș, a anunțat Alin Nica.

Alin Nica, președintele PNL Timiș, a anunțat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că peste câteva zile vor fi excluși din partid 19 membri, în frunte cu Raul Ambruș. Toți au fost suspendați din partid în această vară, ca urmare a scandalurilor provocate la alegerile interne pentru șefia PNL Timișoara.

Urmăm procedurile statutare și domnul Ambruș nu va mai fi membru al PNL, alături de toți ceilalți 18 membri care au fost suspendați în urma incidentelor de la alegerile din organizația Timișoara”, a declarat Alin Nica.

De asemenea, șeful PNL Timiș a precizat că se vor face demersuri în vederea schimbării legii, astfel încât să se poată realiza mai ușor excluderi din partide.

Noi vom face oricum demersuri ca să modificăm legea, respectiv Codul administrativ, în sensul în care să fie mult mai ușor de a transpune în practică decizia de excludere a unui consilier local sau județean, să nu mai trebuiască să așteptăm până se judecă și-n intern în partid, și apoi în instanță, și să se conteste eventual după aceea și ordinul de încetare a pierderii mandatului. Pentru că așa am putea să asistăm la o denaturare a rezultatului votului cetățenilor chiar până la alegerile viitoare și nu este corect sau la schimbări de majorități de conjunctură”, a afirmat Alin Nica.

Concret, pe lângă Raul Ambruș, vor mai fi excluși Adrian Aldea, Adrian-Răzvan Almăjan, Marius Bâlba, Flavius Bâlba, Cosmin Cocian, Adrian Colhon, Andrei Diaconu, Adrian Faur, Vlad Golumbu, Sorin Iacobici, Cătălin Iapă, Mădălin Gheorghe, Darius Mariș, Cristian Miclăuș, Mirel Pop, Vasile Rușeț, Alin Sîrbu și Andrei Săvulescu.

Șeful PNL Timiș a luat această decizie radicală în condițiile în care, în această săptămână, în consiliul de administrație al Colterm au fost numiți și patru liberali din tabăra anti-Nica: Adrian Colhon, Mădălin Ion Gheorghe, Cristian Daniel Miclăuș și Alin Nicușor Sîrbu.

Colegii de la USR au votat un nou consiliu de administrație la Colterm fără a ține cont de partenerii de alianță, alegând să facă o înțelegere pe sub masă cu un consilier local PNL care va fi exclus din PNL, el este deja suspendat, mă refer la Raul Ambruș, și să pună în pericol întreaga construcție solidă care asigură stabilitate în cadrul Consiliului Local Timișoara, alături de PNL care are nouă consilieri locali. USR a negociat cu Raul Ambruș și a pus bătăușii în consiliul de administrație. Noi nu am votat aceste propuneri pentru că am observat că partenerii noștri de la USR sunt mai interesați să promoveze pe funcții oameni care nu au nicio legătură cu domeniul Colterm și îi lăsăm să găsească soluții cu acești oameni pe care ei și i-au ales să rezolve problemele”, a precizat Alin Nica.