Nica a dat cu pumnul în masă! În două săptămâni dispar cozile pe drumul care leagă Timișoara de Moșnița!

vizita3

Șeful Consiliului Județean Timiș a anunțat data de la care șoferii nu vor mai sta în cozi infernale pentru a ajunge de la Timișoara la Moșnița și invers. Alin Nica susține că extinderea la patru benzi a drumului care leagă cele două localități ar urma să fie finalizată în două săptămâni.

Fără nervi din cauza cozilor în trafic pe drumul ce leagă Timișoara de Moșnița Nouă. Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a realizat o vizită, joi, pe șantierul de extindere la patru benzi a drumului județean 592 Timișoara – Moșnița Nouă, și anunță că se așteaptă ca lucrarea să fie finalizată până la data de 15 octombrie.

Am explicat clar constructorului că întârzierile care depășesc data de 15 octombrie 2021 vor genera penalități, însă, per ansamblu, trebuie spus că lucrurile nu sunt atât de negre și dramatice cum aleg să le privească sau să le povestească anumiți oameni. Multe probleme au fost cauzate de faptul că între momentul elaborării proiectului tehnic și execuția lucrărilor au trecut niște ani, timp în care zona s-a dezvoltat semnificativ, au apărut PUZ-uri și construcții noi care au generat modificări și cheltuieli neprevăzute. Au fost necesare accese auto suplimentare, au fost identificate rețele de utilități fără proiectare și s-a căutat echilibrul între funcționalitate și estetică. Toate acestea au consumat timp și bani. Am fost de neclintit de fiecare dată când am discutat despre termene și standarde de recepție, iar acum, atât de aproape de final, nu este corect să desconsiderăm o lucrare importantă, făcută cu un asfalt de foarte bună calitate și cu care nu vom avea probleme ani buni de acum încolo”, a afirmat Alin Nica.

vizita2

Șeful CJ Timiș susține că firma care realizează lucrările la acest drum i-a promis că va remedia toate problemele sesizate de cetățeni. De asemenea, Alin Nica a solicitat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să urgenteze amenajarea unui sens giratoriu în punctul de întâlnire al drumului județean cu centura de sud a Timișoarei.

În data de 15 octombrie mă aștept să văd lucrarea finalizată, cu tot cu detalii rezolvate, așa cum mi-a confirmat constructorul. Acesta a promis că va remedia și sesizările pe care i le-am transmis din partea cetățenilor. În ceea ce privește podețul aflat în lucru, pentru a asigura consolidarea lui, vor mai fi necesare alte 2 săptămâni, un timp care pare acum lung, dar care asigură o investiție durabilă. De asemenea, pentru a evita o ștrangulare a traficului pe traseul drumului județean în punctul de întâlnire cu centura ocolitoare a municipiului Timișoara, solicit CNAIR și constructorului centurii să prioritizeze amenajarea sensului giratoriu prin care se va intra de pe centură pe DJ 592, iar până la realizarea acestuia, să lărgească la patru benzi intersecția de pe suprafața viitorului sens giratoriu”, a explicat Alin Nica.

vizita1

vizita