NEWS ALERT. Se retrag cornurile din mai multe școli cărășene! Părinții elevilor au descoperit mucegai! [VIDEO]

Autoritățile sunt în alertă după ce cornurile pe care le-au primit ieri elevii școlilor din zona Bocșa prezentau semne evidente ale alterării!

Mai mulți părinți ai școlilor din Ramna și Berzovia s-au scandalizat după ce copiilor le-au fost date, la școală, cornuri cu mucegai. „Programul «Cornul și laptele» în Caraș-Severin înseamnă cornuri stricate și mucegăite și pahare de lapte umflate. Când s-a făcut reclamație, tot școala a primit amendă!”, și-a strigat furia mama unei fetițe de clasa a patra. La fel de supărați sunt însă și alți părinți, care au postat pe rețelele sociale dovezile pericolului în care au fost puși copiii. Situația scandaloasă a ajuns și la urechile inspectorului școlar general, Marius Cornici. „Directorul școlii a făcut sesizare către noi, doar că noi nu avem competență să intervenim. Noi, la rândul nostru, facem sesizarea către Protecția Consumatorului și Direcția de Sănătate Publică. Toate magaziile noastre sunt dotate corespunzător, deci nu sunt probleme, produsele au venit la timp, doar că nu s-a uitat nimeni la fiecare corn în parte. În localitățile care sunt până în 50 de kilometri se livrează cornurile zilnic, unde e o distanță mai mare se face livrarea la două sau trei zile. Sesizări au mai fost și în trecut, dar nu neapărat cu firma asta. Începând cu anul școlar viitor voi veni cu o propunere către Consiliul Județean astfel încât să ne asigurăm că elevii vor beneficia de produse proaspete, de calitate, pentru că lucrurile pot intra pe un făgaș normal”, a declarat Cornici pentru expressdebanat.ro.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Produsele cu probleme au fost distribuite de firma orăvițeană Steaua de Vest. Administratorul acesteia, Marius Boca, a primit cu surprindere sesizările părinților. A reacționat prompt și a dispus verificări de urgență. „Am trimis acum oamenii pe teren să evaluăm situația, toate produsele vor fi retrase de pe piață de urgență. Nu știu din vina cui ar fi ajuns produse alterate la copii, că-i de la depozitare, că-i de la ambalare, că nu au fost răcite suficient de noi. Obligația noastră e să livrăm cornurile bisăptămânal, dar ca să evităm situațiile neplăcute, facem aproape zilnic traseele. Teoretic, școlile ar trebui să depoziteze produsele la o cameră până în 12 grade, mă gândesc că nu au. Nu vreau să acuz pe nimeni, deocamdată retragem toate produsele și apoi verificăm ce s-a întâmplat. Nu ne putem juca, e vorba despre sănătatea copiilor!”, a precizat Boca.

banner 970 x 250